Belföld

Hollik: A fiatalok sohasem számíthattak a baloldali kormányokra

Ilyen támogatást az elmúlt harminc évben nem kaptak a fiatalok, azt gondolom, ez egy komoly segítség számukra, amely bizonyítja, hogy a magyar fiatalok számíthatnak a Fidesz-KDNP kormányra – mondta Hollik István szerdán sajtótájékoztatón, utalva a 25 év alattiak teljes szja-mentességére 2022-től.

Hollik: A fiatalok sohasem számíthattak a baloldali kormányokra
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Fidesz kommunikációs igazgatója kitért arra is, hogy a fiatalok anno ezzel ellentétben sohasem számíthattak a baloldali kormányokra, hiszen ők semmilyen intézkedést nem hoztak az érdekükben, úgy kezelték őket, mintha a fiatalok nem is léteznének.

Megnehezítették a fiatalok munkavállalását azzal, hogy tönkretettek kétszázezer munkahelyet, kormányzásuk alatt háromszor akkora volt a fiatalok munkanélkülisége, mint ma – részletezte.

Beszélt arról, hogy a baloldal sok fiatalt már az életének a kezdetén segítség híján devizahitelbe kényszerített és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egyedül baloldali kormány volt az, aki tandíjat akart bevezetni, ellehetetlenítve sok fiatal tanulását ezzel.

Amíg tehát Gyurcsány Ferenc és a baloldal semmit nem adtak a fiataloknak csak elvettek tőlük, addig mi ingyenessé tettük a KRESZ-t és a nyelvvizsgát, lehetővé tettük a fiatalok részére a kedvezményes diákhitelt, családtámogatással segítjük őket, valamint jövőre a Gazdaság Újraindítás Akcióterv részeként a 25 év alatti fiatalok teljes mértékben mentesülnek a személyi jövedelemadó befizetése, megfizetése alól – hangsúlyozta Hollik István.

A kommunikációs igazgató szerint ez azt jelenti, hogy egy fiatal, aki átlagosan keres, az éves szinten fog fél millió forinttal többet kapni, ennyivel több marad a zsebében ennek az intézkedésnek köszönhetően. Összegzésképp elmondta, ki lehet jelenteni, hogy Gyurcsány Ferenc és a baloldal, amikor ők kormányoztak, akkor elvették a fiatalok jövőjét.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy mi visszaadjuk azt és Magyarország olyan ország legyen, ahol a fiataloknak minden lehetőség adott a kiszámítható szép életre, a karrierre és a családalapításra egyaránt – tette hozzá végezetül.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom