Belföld

Élve találták meg Szabó Bálintot, az eltűnt szegedi képviselőt

Kilenc óra keresés

Előkerült Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, aki hétfő reggeli futása után tűnt el. A Szeged.hu arról írt, a politikust Makóra, az SZTE pszichiátriai klinikájára szállították. A rendőrség már körözte a függetlenként tevékenykedő politikust, és végül kilencórányi keresés után élve találták meg a férfit.

Szabó pont aznapra hirdetett meg sajtótájékoztatót, amelyen ígérete szerint a Botka László vezette baloldali önkormányzatról hozott volna nyilvánosságra leleplező jellegű dokumentumokat. Kapcsolata a város vezetésével korábban sem volt jó, 2019-ben jogerősen pert vesztett a polgármesterrel szemben, ezt megelőzően pedig a Szeviép-ügy kapcsán úgy nyilatkozott az Echo TV-ben: az eset szálai a szegedi önkormányzathoz vezetnek. Szabó egyébként több városban, több párt színeiben is ténykedett. Volt MSZP-s politikus Vas megyében, független polgármesterjelölt Csepregen és DK-s szóvivő is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom