Belföld

A lyukas zoknis és a Bosnyák téri varázsló csatája

Látszat-előválasztás

„A baloldal visszaél a zuglóiak bizalmával, és valódi építkezés helyett árkokat mélyít. Tragikus, hogy a jelöltek között egyetlen zuglóit sem találunk, külsősként mind eszköznek használná a kerületünket. Itt az idő, hogy megmutassuk: nekünk Zugló az első! Szóljon a zuglói közélet végre a zuglóiakról” – reagált lapunknak Borbély Ádám a hírre, hogy a Momentum Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt indítja a baloldali előválasztáson.

Szerinte a baloldal politikai haszonszerzésre használja Zuglót, miközben a kerület zöldövezeti jellegét kellene erősíteni. Ehelyett a balliberális oldal helyi politikájában egy közös pont van: a kormány elleni hergelés – tette hozzá. A budapesti Fidelitas elnöke úgy fogalmazott: ha ez igaz, izgalmas küzdelem várható a „lyukas zoknis pókember és a Bosnyák téri betongyárat is eltüntető varázsló csatájában”.

Utóbbi esetében Tóth Csabára, Zugló szocialista országgyűlési képviselőjére célzott Borbély Ádám, noha szerinte a betonkeverő üzem esetében nem a helyi szocialisták, hanem a hatóságok jártak el a környezetszennyező tevékenység megszüntetése érdekében.

Kapcsolódó írásaink