Belföld

Párkányi Eszter: Ahogy a történelemben korábban számtalanszor, most is az oltás jelenti a megoldást

Vakcinainfó

„Már a regisztrációs kampány első napjaiban éltem a lehetőséggel, hogy kérjem az oltást a koronavírus ellen” – nyilatkozta lapunknak Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

„Amint sorra kerülök, beoltatom magam a rendelkezésre álló vakcinával, legyen az nyugati vagy keleti gyártmány, ugyanis bízom abban, hogy amelyik oltóanyagot a magyar hatóságok engedélyezik, az biztonságos és hatékony” – fűzte hozzá. Mint fogalmazott: szeretném biztonságban tudni a családtagjaimat, barátaimat és nem utolsósorban magamat is.

Három hónappal ezelőtt átestem a koronavíruson, de hiába vagyok fiatal és egészséges, a szervezetemet olyannyira megviselte a fertőzés, hogy a mai napig is érezteti a hatását. Éppen ezért nem szeretném kockáztatni, hogy még egyszer elkapjam a betegséget.

A személyes védekezés fontosságáról az elemző kiemelte: „Mindenkit arra biztatok, azokat is, akik már szintén átestek rajta, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat. Az újranyitás és a gazdaság újraindítása szempontjából is fontos, hogy minél többen védve legyenek, és az eddigi közös erőfeszítések ne vesszenek kárba.”

Megjegyezte, a vakcinák segítségével az évszázadok alatt számos betegséget sikerült megakadályozni, egyeseket szinte teljesen eltörölni a föld színéről, most is az oltás jelenti a megoldást.

Kapcsolódó írásaink