Belföld

Orbán Balázs cáfolta Karácsony Gergely vádjait

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs dokumentummal cáfolta Karácsony Gergely azon vádját, miszerint a kormány nem konzultál az önkormányzatokkal az uniós források felhasználása ügyében.

Orbán Balázs cáfolta Karácsony Gergely vádjait
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A miniszterhelyettes közösségi oldalán tette közzé azt a levelet, amely mutatja, hogy a Karácsony Gergely vezette Budapesti Önkormányzatok Szövetsége már decemberben megkapta Ágostházy Szabolcs uniós forrásokért felelős államtitkár konzultációra felkérő levelét.

Orbán Balázs emlékeztetett, hogy a pénzügyminisztérium idén január 18-án kiküldte véleményezésre a döntően önkormányzatok által felhasználható uniós forrásokat magában foglaló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz tervezetét a megyei közgyűlési elnökök és a főpolgármester részére.

Objektum doboz

„Ezen konzultációs sorozat első lépéseként több száz vélemény érkezett, miközben a fővárostól éppen pont semmilyen szakmai válasz nem jött, csupán azt hallgathattuk meg minden médiafelületen, hogy velük senki nem konzultál” – szögezte le a miniszterhelyettes.

Kapcsolódó írásaink