Belföld

Deutsch: „A baloldal sem áll a törvények felett, ez a jogállamiság”

Házmester tempó

„Donáth Anna munkássága annak az egyszerre szomorú és szánalmas hagyománynak a folytatása, amit a feljelentgető házmesterek tevékenységeként ismertünk meg” – fogalmazott lapunknak Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője azt követően, hogy a momentumos EP-képviselő bejelentette: kezdeményezni fogja az EU-s jogállami mechanizmus elindítását a Klubrádió ügyében.

A fideszes politikus emlékeztetett, „attól, hogy valaki baloldali, nem áll a törvények felett, azok az idők elmúltak”, s ez vonatkozik a „baloldali propagandarádiót működtetőkre” is. Deutsch felhívta a figyelmet, hogy a kormánytól független Médiahatóság határozatai szerint – amelyeket a Klubrádió egyszer sem fellebbezett meg, tehát igazságtartalmukat elismerte – a rádió hatszor is megsértette a médiatörvényt.

A hatóság döntése értelmében – amit már a bíróság is megerősített – a Klubrádió saját törvénysértései miatt jogosulatlanná vált arra a kedvezményre, kivételezettségre, hogy automatikusan, pályázat nélkül meghosszabbítsák a műsorszolgáltatási szerződését. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy fellépésével Donáth a törvénysértő műsorszolgáltató és maga a törvénysértés mellett áll ki. „A baloldal sem áll a törvények felett, ez a jogállamiság” – foglalta össze Deutsch Tamás. A csatorna február 14-ig sugározhatott, de a Klubrádió webrádióként még mindig működik, mi több, online felülete is elérhető.

Kapcsolódó írásaink