Belföld

„Igaza volt Niedermüllernek, valóban alkalmatlan polgármesternek”

Felborított forgalmi rend, sunyi módon kiírt pályázatok, utcai mocsok, áramlopás, Czeglédy Csaba ügyvédi irodája részére adott mintegy 100 millió forintos megbízás, kereszténygyalázás, Európa egyetlen zsidó tv-jének a kiebrudalása jellemzi az új DK-s önkormányzati időszakot és ámokfutást - sorolja az erzsébetvárosi Fidesz a kerület jelenlegi vezetésének mélypontjait.

„Igaza volt Niedermüllernek, valóban alkalmatlan polgármesternek”
Niedermüller Péter munkában
Fotó: MH/Purger Tamás

Igaza volt Niedermüller Péternek, amikor azt mondta, hogy alkalmatlan polgármesternek. De tevékenységéből nemcsak ez látszik, hanem az, hogy DK-s politikai komisszárként módszeresen számolja fel a kerület kulturális életét, a kerület neves intézményeit egyidejűleg DK-s kampány központtá alakítja át és minden mondatával, cselekedetével gyűlöletet szít - emelik ki.

Niedermüller Péter nem az önkormányzatot és az erzsébetvárosiakat képviseli, fittyet hány az önkormányzatiság eszményére és kampányígéreteire, arcul csapja a megválasztóit, és kizárólag a Gyurcsány-család parancsait hajtja végre Erzsébetvárosba ültetett pártkatonaként - írják a kerület vezetőjéről.

A Fidesz Erzsébetvárosi Szervezete felszólítja Niedermüller Pétert, hogy vonja vissza mind a Budapest, VII., Damjanich u. 4. szám alatti épületre, mind pedig a Budapest, VII., Wesselényi utca 17. sz. alatti ingatlanra vonatkozó pályázatot, a Molnár Antal Zeneiskola pedig költözhessen be a számukra tervezett és felújított épületbe, hogy méltó körülmények között folytathassák immár a hét évtizede világhírű oktatási és művészeti tevékenységüket.

A fideszes vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat még 2019-ben döntötte el, hogy a Budapest, VII., Damjanich u. 4. sz. alatti ingatlant a Molnár Antal Zeneiskola részére újítja fel és adja használatba.

A korábbi önkormányzati döntésekkel szemben a kifejezetten zeneiskolának kialakított, Budapest, VII., Damjanich u. 4. épületbe a Freeszfe Egyesület költözött be, ezzel mintegy 600 tanulótól véve el az esélyt, hogy kifejezetten zeneoktatási célra kialakított épületben folytathassák tanulmányaikat - írják.

A botrány kirobbanása óta Niedermüller Péter az írásos bizonyítékokkal szemben tagad, hárít és valótlanságokat mond. A méltán világhírű Molnár Antal Zeneiskola már több éve várt erre az épületre, jelenleg is áldatlan körülmények között, nyolc helyszínen folyik az oktatás - áll a közleményben. 

Niedermüller Péter polgármester mintegy két hét alatt, titokban lefolytatott pályázattal, a zeneiskolát kiszorító eljárásával megmutatta, hogy mi az (ál)baloldali politizálás lényege és mire képesek, ha hatalmat kapnak. Az elmúlt közel másfél évben, az újonnan megválasztott DK-s önkormányzati vezetés botrányt botrányra halmozott, felforgatott mindent: a lakosságtól, a civil szervezetektől, a diákoktól és az idős erzsébetvárosi emberektől korábbi ingyenes, vagy kedvezményes szolgáltatásokat vontak meg, az önkormányzat kasszáját pedig kiürítették - teszik hozzá.

Kapcsolódó írásaink