Belföld

Fidesz: Ha a baloldal kormányozna most, csődbe vinnék az országot

Bánki Erik (Fidesz) szerint a baloldal egyszer már megbukott válságkezelésből, és ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot. Az Orbán-kormány azonban eredményesen védte meg a munkahelyeket, tavasszal pedig már a gazdaság újraindítása lesz a legfontosabb feladat.

Fidesz: Ha a baloldal kormányozna most, csődbe vinnék az országot
A kormány nem megszorít, hanem igyekszik segítséget nyújtani az embereknek
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sorolta az ennek érdekében hozott döntéseket, a többi között az új építésű lakások áfájának 5 százalékra csökkentését vagy a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amely, mint mondta, az akcióterv egyik legfontosabb lépése.  

A kormány nem megszorít, hanem igyekszik segítséget nyújtani az embereknek - közölte.     

Schanda Tamás, az innovációs és technológiai tárca államtitkár azt felelte: a baloldal korábban, válságkezelés címén megsarcolta a családokat, a vállalkozókat és elviselhetetlen terheket rótt a dolgozó emberekre.

Az Orbán-kormány azonban az emberek értékteremtésében és a munkában hisz. Ez a politika szerinte sikeres volt, a kormány az elmúlt tíz évben a magyar családok együttműködésével rendkívüli eredményeket ért el.

Így a vírus okozta válság nem tudta ledönteni a gazdaságot, de valóban ütést mért rá - fűzte hozzá. 2020 a védekezés éve lett, a gazdaságvédelmi akcióterv azonban sikeres volt, miközben a baloldal álhíreket terjesztett és bírálta az egészségügyi szakembereket.


KDNP: A családok támogatása a koronavírus-járvány alatt sem áll le

Juhász Hajnalka (KDNP) arról beszélt: a családok támogatására vonatkozó kormányzati program a koronavírus elleni küzdelem ideje sem állt le,  az otthonteremtési program kibővítésével akár több tízmillió forint is a családoknál maradhat. Elmondta: 2021-től új támogatási formák is megjelentek, így az otthonfelújítási támogatás és kölcsön.    

Szólt arról is: nem szabad megfeledkezni az idősekről sem, ezért a kormány támogatja a többgenerációs otthonok felújítását, növeli a nyugdíjakat és visszaépíti a 13. havi nyugdíjat. Gratulált Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek a munkáját, amivel soha nem látott mértékben támogatja a magyar állam a családalapítást és a gyermekvállalást.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti keresztény kormány célja, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani, gyermeket vállalni és nevelni. Elmondta: 2010 óta 2,5-szereése emelték a családok támogatását, így idén 2600 milliárdot forint áll erre rendelkezésre.

Kiemelte: míg a baloldali kormányok eltörölték a korábbi otthontámogatási rendszert, belesodorva az embereket a devizahitel-csapdába, addig a nemzeti-keresztény kormány támogatja a családokat, segíti a vállalkozásokat, és újraindítja a magyar gazdaságot.

Kapcsolódó írásaink