Belföld

Elbitorolt ingatlan

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a Molnár Antal Zeneiskola kapja meg a neki felújított, de jelenleg az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) lázadó diákjai által bitorolt Damjanich utcai épületet – húzta alá lapunknak Bajkai István (Fidesz).

Elbitorolt ingatlan
Megdöbbent az erzsébetvárosi zeneiskola vezetése, hogy a direkt nekik felújított épületet végül a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) renegát diákjai kapták meg
Fotó: Facebook/Dr. Bajkai István

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy a 2019-es önkormányzati választások után Erzsébetváros baloldali polgármesterét, Niedermüller Pétert több alkalommal is felkereste a tanintézmény vezetése azzal a kérdéssel, hogy mikor költözhetnek be a nekik készült épületbe, ám a városvezető először csak köntörfalazott, majd utóbb nem fogadta őket. Ehhez képest két hét alatt lezavartak egy, a kerület honlapjának eldugott pontján meghirdetett pályázatot – folytatta Bajkai –, amelyen a zeneiskola akkor sem tudott volna nyerni, ha indul, mert az ő tevékenységi köre még véletlenül sem volt kompatibilis a dokumentumban foglaltakkal.

Mint mondta, ez az eljárás gyakorlatilag az (ál)baloldali politizálás lényege. „Mintha a börtönőr lenne szolidáris a fogvatartottal – ez semmi több, mint egy tipikusan liberális, PC-kompatibilis lózung” – értékelte a diákok megnyilvánulását a képviselő.

Mint beszámoltunk róla, a baloldal által kézi vezérelt SzFE-s fiatalok szemforgató módon nem hajlandóak kiköltözni az ingatlanból, de azért azt állítják, hogy „együttéreznek” a zeneiskola vezetésével. Ha lenne tisztesség a városvezetőben, azonnali hatállyal lemondana – mondta Bajkai István.

Kapcsolódó írásaink