Belföld

Fidesz: Gyurcsány polgármesterei elzárnák az oltóanyagot az emberektől

Gyurcsány polgármesterei ott tartanak, hogy elzárnák az oltóanyagot az emberektől - közölte a Fidesz vasárnap.

Fidesz: Gyurcsány polgármesterei elzárnák az oltóanyagot az emberektől
Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere is korlátozná, hogy az általa vezetett kerületben melyik típusú vakcinával olthatnak
Fotó: MH

A nagyobbik kormánypárt közleményében arra reagált, hogy öt fővárosi kerület DK-s polgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról: levélben kérték Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltsanak.

A tájékoztatón Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt: a Demokratikus Koalíció oltáspárti közösség, tisztában vannak a védőoltás fontosságával, de álláspontjuk szerint csak felelősen, kizárólag az EMA által engedélyezett vakcinával szabad oltani. Fidesz elképesztőnek nevezte, hogy a hatalomért a baloldalnak „tényleg semmi se drága, még az emberi életek sem”.

Azt írták: Gyurcsány polgármesterei már ott tartanak, hogy a saját kerületeikben képesek lennének elzárni az emberektől bizonyos - a baloldalnak nem tetsző - oltóanyagokat, miközben egész Európában a járvány harmadik hulláma terjed, és az országok versenyfutásban vannak az idővel az oltásért és a vakcinákért.  

„Azt is tudjuk, hogy azért csinálják ezt az oltás- és vakcinaellenes kampányt, mert a baloldalnak az a politikai stratégiája, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, több legyen a halott, és dőljön be a gazdaság” - olvasható a közleményben. A baloldal szerint ugyanis - tették hozzá - nekik annál nagyobb az esélyük a hatalomra, minél rosszabb az országnak.

Hangsúlyozták: Magyarország előrelátó és helyes lépést tett, amikor úgy döntött, hogy a magyar emberek élete védelmében minél több vakcinát szerez be, így már több uniós tagállammal ellentétben nem csak három, hanem négy vakcinával oltják be a magyarokat.  

Gyurcsányéknak egyszerűen nincs joga ahhoz - még a baloldali vezetésű településeken sem -, hogy megmondják az embereknek, beoltassák-e magukat, és milyen vakcinával. Ezt egyedül az emberek és az orvosok dönthetik el - tudatta közleményében a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink

Átvernék az időseket

ĀA Gyurcsány házaspár továbbra is a „svájci indexálást” favorizálja, noha az válságban éppen csökkenést eredményez, amit a bukott kormányfő tapasztalhatott is annak idején