Belföld

Kocsis Máté: Kétszínű beszédet tartott Gyurcsány

A Gyurcsány-koalíció teljhatalmú ura ismét egyértelművé tette, hogy ő a főnök a teljes baloldalon, mindenben az ő akarata érvényesül - reagált Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök évértékelő beszédére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté: Kétszínű beszédet tartott Gyurcsány
Gyurcsány Ferenc ismét világossá tette, hogy ő uralja a baloldalt
Fotó: MH/Purger Tamás

Kocsis Máté szerint Gyurcsány számos dologban most sem mondott persze igazat, arról pedig nem beszélt, ami igazán jellemezte az általa uralt baloldali pártok és politikusok elmúlt egy éves tevékenységét.

A kormánypárti politikus részletezte, hogy Gyurcsány nem tért ki arra, hogy egy világjárvány közepén

  • miért gyártottak álhíreket, kamuvideókat és kamustatisztikákat,
  • miért támadták a védekezésben résztvevőket, az egészségügyi dolgozókat,
  • miért igyekeztek külföldön lejáratni Magyarországot,
  • miért kezdték el a felháborító és visszataszító halálkampányukat,
  • miért nem szavazták meg a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket.

Objektum doboz

Kocsis Máté leszögezte, Gyurcsány Ferenc beszéde kétszínű volt. 

„Egyfelől a járvány kihívásairól beszélt, másfelől ismét igyekezett bizonytalanságot kelteni a védőoltásokkal kapcsolatban. Ismerjük már az embertelen stratégiájukat: az egészségügy összeomlásától, emberek megbetegedéséből és halálából remélnek politikai hasznot 2022-re. Gyurcsány semmit nem változott, a hatalom megszerzéséért mindenre képes” - fogalmazott Facebook-oldalán a frakcióvezető.

A baloldal valódi vezetője

A Fidesz közleményben reagált Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédére. „Egyértelművé vált: ő a baloldal valódi vezetője” - írták.

Gyurcsány évértékelője ismét bizonyította, hogy a baloldalra a járvány elleni védekezésben nem lehet számítani. Oltásellenesek, mert bizalmatlanságot keltenek bizonyos vakcinákkal szemben, nem bíznak az oltást engedélyező magyar orvosokban. Gyurcsány Ferenc elfelejtette megemlíteni, hogy amikor ő kezelt válságot, akkor rossz kormányzásuk és a válság árát a magyar emberekkel fizettette meg - áll a kormánypárt a közleményében.

Kapcsolódó írásaink

Átvernék az időseket

ĀA Gyurcsány házaspár továbbra is a „svájci indexálást” favorizálja, noha az válságban éppen csökkenést eredményez, amit a bukott kormányfő tapasztalhatott is annak idején