Belföld

„A magyar családok a baloldalra bajban biztosan nem számíthatnak”

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a magyar családok a baloldalra bajban biztosan nem számíthatnak, a baloldal minden otthonteremtési támogatást, családokat érintő intézkedést gátol.

„A magyar családok a baloldalra bajban biztosan nem számíthatnak”
Hollik István KDNP-s képviselő
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online sajtótájékoztatóján kiemelte: a baloldali kormányzatot sosem érdekelte a gyermekes családok támogatása, megélhetése, mindig csak megszorításokkal sújtotta őket.

2002-ben, amikor kormányra kerültek, elkezdték leépíteni azokat a támogatásokat, amiket az első Orbán-kormány vezetett be. Elvették a gyermekek után járó adókedvezményt, és szépen lassan, fokozatosan megszüntették az otthonteremtési programokat, teljesen lerombolták azt 2010-re. Ezzel devizahitelekbe és devizaadósságba taszították a magyar családokat - mobdta a politikus, aki szerint úgy érte a magyar családokat a 2008-2009-es válság, hogy semmilyen otthonteremtési támogatásban nem részesülhettek.

A kommunikációs igazgató szerint ennek ellenére a baloldal ebben a nehéz helyzetben nemhogy segítette volna a családokat, hanem további terheket tett a vállukra adóemelések formájában.  

A Fidesz-KDNP ezzel szemben folyamatosan törekszik arra, hogy bővítse a családtámogatások körét. Egyik első döntésük volt 2010 után, hogy visszavezették a gyermekek után járó családi adókedvezményt, bevezették a családi otthonteremtési kedvezményt, ami kibővült a falusi csokkal, a babaváró támogatással, a négy gyermekes édesanyák szja-mentességével - közölte.

Hollik István rámutatott: a családok számára lehetővé tették a kedvezményes autóvásárlást is, amit már több mint 20 ezer család igénybe is vett.

A Fidesz-KDNP kormányzása alatt két és félszeresére emelkedett a családok támogatása, amely arányaiban egész Európában az egyik legmagasabb.    A kormány ellentétben a baloldallal a koronavírus-járvány okozta válságot sem megszorításokkal kezeli, hanem tudják, ebben a helyzetben segíteni kell az embereken, főként a gyermekeket nevelő családokon - hangoztatta.

A kommunikációs igazgató összegzése szerint ez az oka annak, hogy a Fidesz-KDNP most a válság idején bővítette a családok támogatását minden idők egyik legnagyobb otthonteremtési programjával.

Hollik István kiemelte: igyekeznek minden segítséget megadni azoknak, akik gyermeket szeretnének, egy családot alapító pár ma már több tízmillió forintos segítséget kaphat a magyar államtól az otthonteremtéshez, illetve a felújításhoz.

A baloldal minden otthonteremtési támogatást, családokat érintő intézkedést gátol, ha rajtuk múlna nem lennének családokat támogató intézkedések, nem lenne családi adókedvezmény, ingyenes tankönyv,  otthonteremtési program - vélekedett a politikus, aki szerint kimondható a magyar családok a baloldalra bajban biztosan nem számíthatnak.

Kapcsolódó írásaink

Momentumos diktatúra Terézvárosban

ĀGyakorlatilag működésképtelenné vált a Soproni Tamás polgármester által korábban moslékkoalíciónak nevezett baloldali összefogás a VI. kerületben, egyre nő a feszültség