Belföld

Pert indít az Emmi a baloldali 24.hu ellen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pert indít a Varga Zoltán által üzemeltetett 24.hu nevű internetes oldal ellen, mert folyamatosan valótlanságokat közöl a kalocsai gyermekotthonról. A jogi lépések kezdeményezését Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár jelentette be.

Pert indít az Emmi a baloldali 24.hu ellen
Fülöp Attila (b) a kalocsai gyermekotthonban
Fotó: Facebook

Az államtitkár Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Túl sok volt abból, hogy alaptalan, jogsértő, gyermeki sorsokat alapvetően felkavaró és hátrányosan érintő kijelentéseket tehetnek ellenzéki médiumok mindenfajta következmény nélkül! A szociális és gyermekvédelmi terület, az ott ellátottak, és az ott dolgozók soha nem lehetnek az ellenzéki politikai játéktérnek az eszközei!”

Fülöp Attila szerint a kalocsai gyermekotthonban fontos és komoly szakmai munka folyik.

„A kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatban a Centrál Médiacsoport által üzemeltetett 24.hu internetes hírportál az elmúlt időszakban folyamatosan valótlan tényállításokat közölt, emiatt a szükséges jogi lépéseket 2021. február 11-én megtettük, a Fővárosi Törvényszékre keresetet nyújtottunk be. Ebben kértük a jogsértés megállapítását, a jogsértés abbahagyását, helyreigazító közlemény kiadását és sérelemdíj megállapítását. A sérelemdíjat a kalocsai gyermekotthonban élő gyermekek oktatásának fejlesztésére fogjuk fordítani” - közölte Fülöp Attila.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink