Belföld

Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén

Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén, Karácsony Gergely főpolgármester levélben tájékoztatta a XVI. kerület vezetését, hogy nem minősíti át a volt strand területét plázaépítésre alkalmas területté - jelentette be Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere csütörtökön.

Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén
Karácsony Gergely főpolgármester levélben tájékoztatta a XVI. kerület vezetését, hogy nem minősíti át a volt strand területét plázaépítésre alkalmas területté
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A XVI. kerület polgármester a volt cinkotai strand előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a XVI. kerületi kertvárosi konzultációt követően, a kerületi összefogásnak köszönhetően a főpolgármester „meghátrált” és arról tájékoztatta, hogy - bár szerinte „jó ötlet”, hogy a volt strand területén plázaépítésre alkalmas területet hozzon létre a főváros -, mérlegelve a kerületi lakosok aggályait, úgy döntött, nem minősíti át a volt strand területét, az marad továbbra is rekreációs terület.

A polgármester közlése szerint Karácsony Gergely minderről február végén hoz döntést.

Szatmáry Kristóf (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, „csatát nyertek”, sikerült elhárítani a veszélyt, hogy a főváros átminősítse a volt strand területét.

Hozzátette: ettől azonban nem oldódik meg véglegesen a volt strand helyzete, amely jelenleg elhanyagolt.

Bejelentette: Kovács Péter polgármesterrel egyeztetve kezdeményezi, hogy - mivel annak idején a főváros adta el a területet -, most a kerülettel közösen vásárolja vissza azt, hogy zöld közösségi térré tudják alakítani.

Kapcsolódó írásaink