Belföld

Nincs becsület a FreeSzFE Egyesületben

Megdöbbent az erzsébetvárosi zeneiskola vezetése, hogy a direkt nekik felújított épületet végül a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) renegát diákjai kapták meg.

Nincs becsület a FreeSzFE Egyesületben
Megdöbbent az erzsébetvárosi zeneiskola vezetése, hogy a direkt nekik felújított épületet végül a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) renegát diákjai kapták meg
Fotó: Facebook/Dr. Bajkai István

Mint megírtuk, a korábbi, fideszes vezetésű VII. kerületi önkormányzat hétszázmillió forintért újíttatott fel egy Damjanich utcai épületet azért, hogy azt odaadja a Molnár Antal Zeneiskolának, annak ugyanis nem volt – és a baloldali városvezetésnek köszönhetően most sincs – épülete, a pedagógusok pedig szétszórva oktatják a gyerekeket.

A baloldali pártok által támogatott diákok alapította FreeSzFE Egyesület furcsa mód egyetlen pályázóként nyerte el a Damjanich utcai ingatlan bérleti jogát, amelyért mindössze kétmilliót kell fizetnie. A gyurcsányista kerületi vezető, Niedermüller Péter a minap azt állította, sem a korábbi, sem a jelenlegi kerületvezetés nem hozott olyan döntést, amely szerint az épületben a Molnár Antal Zeneiskola fog működni.

Ezzel szemben a valóság az – amire a Közbeszerzési Értesítő is rávilágít –, hogy a 2019 áprilisában kiírt felújítási projekt tárgya egyértelműen egy zeneiskola kialakítása volt. A FreeSzFE Egyesület is megszólalt az ügyben, Facebook-posztjukban közölték: szolidárisak a zeneiskola vezetésével. Erre az iskola egyik pedagógusa kérdésünkre úgy reagált: ha lenne bennük egy szikrányi becsület, önként elhagynák a nem nekik felújított ingatlant.

Kapcsolódó írásaink