Belföld

Nem tud belenyugodni az ellenzék az SzFE modellváltásába

Ígéretcunami

Kormányváltás esetén új állami egyetemet hozna létre a baloldal a színjátszásnak – többek közt erről is beszélt tegnap Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP társelnöke az ATV Startban azt mondta, hogy az elveszett krediteket beszámítanák a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) diákjainak. A témával kapcsolatban korábban beszámoltunk arról, hogy az SzFE-s hallgatók egy felújított épületet kaptak a VII. kerületi önkormányzattól a Damjanich utcában.

Az ingatlanban nem egyetemként, de folytatni kívánják a munkát azok az tanárok és diákok, akik tiltakoztak a modellváltással szemben. Közben Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő a Facebookon ezzel kapcsolatban azt írta, „a kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció” elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől a neki szánt és a korábbi jobboldali vezetésű önkormányzat által sok száz millió forintért felújított épületet.

Kapcsolódó hír, hogy interjút adott az Index Kibeszélő című műsorának Szarka Gábor, az SzFE kancellárja, aki megköszönte Vidnyánszky Attilának, hogy a kuratórium elnökeként kiállt mellette Pikó Andrással, a VIII. kerület baloldali vezetőjével szemben.

Mint megírtuk, Pikó el akarja venni a Szarkától a korábban megítélt Józsefvárosi Becsületkereszt elismerést. A kancellár aláhúzta, ha lesz döntés, tudomásul veszi, de rossz precedensnek tartaná. Az átalakítás kapcsán bizonyos embereket megmagyarázhatatlan és értelmetlen gyűlölet vezérel, amellyel ő nem tud mit kezdeni – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink