Belföld

Hatszoros áron biztosítottak Covid-tesztet Hiesz Györgyék

Még tart a többek között a magát soron kívül beoltató gyöngyösi szocialista polgármester ellen is folyó belső vizsgálat a Bugát Pál Kórházban – értesült a Magyar Hírlap

Újabb kínos ügybe keveredett a Covid-gyorstesztek kapcsán Gyöngyös baloldali városvezetése, miközben még le sem zárult a vizsgálat a Bugát Pál Kórházban történt jogosulatlan védőoltások kapcsán.

Csaknem hatszoros áron kínálta a koronavírustesztet Gyöngyös baloldali önkormányzata a helyi lakosoknak – számolt be a Hír TV.

A magát januárban jogellenesen beoltató Hiesz György polgármester novemberben jelentette be, az önkormányzat önköltséges és kedvezményes tesztet biztosít a lakosság számára. Közölték, ennek ára 12 700 forint lesz, amit az önkormányzat számlájára kell átutalniuk a tesztet igénybevevőknek. Az MSZP-s Hiesz az önkormányzati segítséget úgy kommentálta: „aki tesztelni szeretne, az megteheti – igaz, borsos áron”.


A Hír TV a tesztelésről rejtett kamerás felvételeket készített, amelynek során kiderült, hogy az önkormányzattal szerződő cég nem a városvezető által megígért tesztet biztosította a lakosság számára. A mintavételt végző szakemberek is elmondták a felvételen, hogy a teszt egy Acro Biotech nevű amerikai influenza- és Covid-teszt volt, amelynek az ára 2300 forint.

A baloldali városvezetés újabb kínos és zavaros ügybe keveredett, amelynek során ismételten számos kérdés vár tisztázásra – mondta lapunknak Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott, a tesztelés hatszoros ára – amit az igénybe vevőkkel kifizettettek – magyarázatra szorul, hiszen önköltséges és kedvezményes tesztet ígértek a gyöngyösieknek. Horváth hozzátette, ne felejtsük el, hogy nem laboratóriu­mi, hanem gyorstesztről van szó, amelyhez a helyiséget, a takarítást, illetve a szervezést az önkormányzat vállalta magára, ami szerinte
a minimum, ami az embereknek kijár.

„Tisztázandó, hogy mit jelentett ez esetben az önköltség, illetve mi volt a kedvezmény, ha a teszt piaci árának majdnem a hatszorosát fizettettik a helyiekkel. Továbbá az is, hogy miért az önkormányzat szedte be a pénzt, és egyáltalán milyen szerződést kötött az emberek egészségéért aggodó baloldali városvezetés” – fejtette ki Horváth László. A politikus hangsúlyozta: tisztázni kell azt is, hogy nyerészkedett-e valaki az ügyben az emberek kárára.

A Hiesz György és más személyek kapcsán jogosulatlanul történt védőoltások ügyében még tart a belső vizsgálat a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban – értesült lapunk.

Hiesz újabb videóban magyarázkodik, ebben azt állítja, nem ő a védelmi bizottság vezetője, őt a kórház „meghatározó orvosa” hívta fel s ajánlotta fel neki az oltást, amiről a kórház vezetése is tudott. „Ez nem más, mint felelősségelhárítás” – jegyezte meg Horváth.

Kapcsolódó írásaink