Belföld

„Szél Bernadett aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat”

Az igazságügyi miniszter szerint Szél Bernadett független országgyűlési képviselő „rosszindulatú posztokat írogat”, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, s így árt a bajba jutott embereknek.

„Szél Bernadett aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat”
Varga Judit: Szél Bernadett rosszindulatú posztokat írogat, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, így árt a bajba jutott embereknek
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit azt írta kedden a Facebook-oldalán: nyílt levélben hívta meg a tárca a képviselőt, hogy megismerhesse az áldozatsegítés évének eredményeit: az áldozatsegítő központok duplájára bővített hálózatát, az új szakmai megközelítés jelentős eredményeit, a civil szervezetekkel történő együttműködés sikereit és a médiakampány hatékonyságát.

Hangsúlyozta, hogy a kampányban eddig kiemelten foglalkoztak a kapcsolati erőszakkal, az iskolai zaklatással, az „unokázós” csalásokkal, a sor pedig még nem ért véget.

„Képviselő asszony nem elég bátor, hogy megismerje a valóságot. A nyílt levélre nem válaszolt, a meghívást nem fogadta el. Viszont rosszindulatú posztokat írogat, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, amivel árt a bajba jutott embereknek. Ezúton kérem képviselő asszonyt, hogy inkább segítse az áldozatsegítők munkáját! Juttassa el minél több rászorulóhoz kampányanyagainkat, ossza meg tartalmainkat, hiszen mindenki számára van segítség” - fogalmazott Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink