Belföld

Demagóg hangulatkeltés, gyurcsányista módszerek

A balliberális erők most is a választópolgárok megtévesztésével és a valódi, lakossági megszorításokra irányuló céljaik leplezésével igyekeznek népszerűsíteni tevékenységüket

Gyurcsányék szélsőségesen demagóg, szponzorált tartalmakkal ferdítik el a valóságot, és regionális portálokon is terjesztik álhíreiket.

Rég nem látott szociális demagógiának lehetünk szemtanúi – jelentette ki lapunknak Erdős Gergely az Ezalényeg.hu balliberális hírportálon megjelent, Orbán gazdagabb, mint Rotschild, Mogyoród lakói nélkülöznek című írás kapcsán. (Vélhetően más települések nevével hasonló tartalmak terjednek.) Ebben a névtelen szerző azt állítja, „tisztességes embereknek már a friss kenyér is luxuscikk”, miközben a kormánypárti politikusok urizálnak.

A Századvég Alapítvány elemzője közölte: a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon baloldali kormányaihoz köthető személyek által működtetett Ezalényeg.hu politikai hangulatkeltése több szempontból is aggályos. A 2010 előtt regnáló MSZP–SZDSZ-kormányok a felelőtlen gazdaságpolitikájuk árát éveken keresztül a választókkal fizettették meg – folytatta Erdős, felidézve, hogy a lakosság, valamint a kis- és középvállalkozások eladósítása, az adóterhek folyamatos növelése, a kedvezmények megvonása, illetve a közszférát érintő tömeges elbocsátások állandó kísérőjelenségei voltak Gyurcsány és Bajnai regnálásának.

Ezzel szemben a jobboldali kormányzat válsághelyzetben is a munkahelyteremtésre, a gazdaság élénkítésére, továbbá az adókönnyítésre helyezi a hangsúlyt annak érdekében, hogy Magyarország megerősödve kerülhessen ki a válságból – hangsúlyozta a szakértő.

Szerinte az Ezalényeg.hu írása újabb bizonyítéka annak, hogy a balliberális erők – az őket kiszolgáló médiumokkal együtt – a választópolgárok megtévesztésével és a valódi, lakossági megszorításokra irányuló céljaik leplezésével igyekeznek népszerűsíteni tevékenységüket. Az egykori Gyurcsány-kormány politikai és anyagi haszonélvezőihez köthető hírportál részéről mennyiben hiteles a szociális érzékenységre apellálni – vetette fel a Századvég elemzője.

Kifejtette, a balliberális erők – az őket kiszolgáló médiumokkal együtt – a választópolgárok megtévesztésével és a valódi, lakossági megszorításokra irányuló céljaik leplezésével igyekeznek népszerűsíteni. Hasonló képet láthatunk a 2019-ben ellenzéki vezetés alá került településeken is: Gyurcsány szövetségesei – a kormánypárti városvezetők által alkalmazott átcsoportosítások helyett és saját maguk milliós jutalmazása mellett – a különböző megszorításokra, valamint az önkormányzati dolgozók juttatásainak csökkentésére, illetve az elbocsátásukra helyezik a hangsúlyt – taglalta Erdős.

Megjegyezte: ennek fényében célszerű értelmezni a Gyurcsány vezette ellenzék ígéreteit és a hozzájuk köthető médiumok írásait is a 2022-es országgyűlési választásokra vonatkozóan.

Az Ezalényeg.hu 2019 márciusa óta hatvanötmillió forintot fordított Facebook-hirdetésekre, regionális portáljain is futnak kampányok.

Momentumos elvtelenség, hazugságok

Az elvtelenség nélkülözhetetlen kellék a baloldalon, a Gyurcsány Ferenc ifjúsági szervezetévé silányuló Momentum is bizonyítja ezt – állapította meg közösségi oldalán Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Mint fogalmazott: a Momentum a jövőnek hazudja magát, közben összebútorozik a múlttal, és pontosan úgy is viselkedik mint a múlt emberei. Hollik felidézte, hogy Fekete-Győr András 2017. március 17-én még azt mondta: „nem is tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában, már igazán eltakarodhatna a közéletből”, tegnap viszont a Momentum elnöke leszögezte: „nem félünk Gyurcsány Ferenctől, a Momentum pedig nem fél a DK-tól, szövetségest látunk bennük, nem ellenséget”.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese is Fekete-Győr szavainak hitelességét kérdőjelezte meg, amikor közölte, nem igaz, hogy az ellenzéki pártok megegyeztek a határon túli magyarok szavazati jogának kérdésében, „a közös programalkotó tárgyalásokon nem született ilyen döntés, kicsit csodálkozunk, honnan vette ezt Fekete-Győr András”.

(KCs)

Kapcsolódó írásaink