Belföld

Csonka András: A közönség és a szervezők számára is biztonságot jelent az átoltottság

Vakcinainfó

Világszerte látszik, hogy a lakosság átoltottsági szintje jelenti a biztonságot a közönség és a szervezők számára is, ami lehetővé teszi, hogy újra meg lehessen nyitni a koncerttermeket – hangsúlyozta lapunknak Csonka András, a Zeneakadémia programigazgatója.

Kifejtette, az online közvetítéseknek köszönhetően dolgozni tudnak a művészek, a koncerttermek és színházak fenn tudják tartani működésüket, de az előadóművészet lényege, hogy nézők jelenlétében, velük együtt lélegezve, kölcsönhatásban valósuljon meg.

„Éppen ezért a legfontosabb, hogy újra tudjunk a közönségünkkel találkozni, a jelenlegi helyzet hosszabb távon a zenekedvelő látogatók egy részének elvesztéséhez vezethet” – magyarázta lapunknak a programigazgató. Elmondta, a nézők részéről is nagyon nagy a várakozás, az igény arra, hogy minél hamarabb vissza tudjanak térni a koncerttermekbe.

„Ehhez viszont az kell, hogy az is oltassa be magát, aki idegenkedik magától a vakcinától, mert ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy minél előbb lehessen újra előadásokra járni és utazni” – szögezte le. Megjegyezte, a Zeneakadémiának az esetleges oltási igazolványhoz kötött jegyvásárlásra, belépésre még nincs terve, igazodni fognak a központi előírásokhoz.

Kapcsolódó írásaink

„Elfogadom a magyar szakemberek véleményét”

ĀA társadalmi felelősségvállalás része, hogy az ember beoltatja magát, ennek jegyében alig várom, hogy családom összes tagja túl legyen az oltáson – mondta Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója