Belföld

A Klubrádió elvesztette frekvenciáját

Megerősítette a Fővárosi Törvényszék ítélete, hogy a Klubrádió által használt frekvenciára szóló jogosultság megújítása iránti kérelmet jogszerűen, törvényi kizáró ok miatt utasította el a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága kedden.

A médiatanács jogszerűen, a médiatörvény előírásainak megfelelve járt el a Budapest 92,9 MHz-re szóló médiaszolgáltatási jogosultság megújítási kérelmének elutasításakor - állapította meg a Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében, elutasítva a Klubrádió keresetét.

Az NMHH kommünikéje szerint a bíróság leszögezte: törvényi kizáró ok miatt a médiatanácsnak nem volt más választása, mint megtagadni a rádió megújítási kérelmét.

Az ítélet kitért arra, hogy mivel a Klubrádió a törvényi kizáró okot jelentő ismételt jogsértései ügyében nem élt jogorvoslattal, azok jogerőssé váltak, így a megújítás tárgyában nem volt más döntési lehetőség, mint annak megtagadása - írta az NMHH.

A Klubrádió hét évre szóló hatósági szerződése a Budapest 92,9 MHz használatára 2014. február 14-étől 2021. február 14-éig tart. A médiatanács a rádió megújítási kérelmét a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően 2020 szeptemberében elutasította.

Új főszerkesztővel folytatja a Népszava

A Népszava új főszerkesztővel folytatja munkáját – jelentette be a lap saját honlapján. A szerkesztőség élén az eddig főszerkesztő-helyettesként dolgozó Friss Róbert váltja Nagy Györgyöt.

Friss Róbert a hazai újságírószakma egyik legnagyobb tapasztalattal bíró képviselője, több mint 50 éve van a pályán és lényegében folytatja amit eddig csinált, hisz főszerkesztő-helyettesként évek óta meghatározó szerepe van a lap értékrendjének, tartalmának alakításában – olvasható a Népszava rövid közleményében.

A lap leköszönő főszerkesztője, Nagy György családi okok miatt lép hátra, lemondását követően is tagja marad a szerkesztőségnek. Nagy György 2019. november 6.-tól vezette a lapot.

Kapcsolódó írásaink