Belföld

Gyerekhiány miatt záratták be Pikóék az óvodát

Kiábrándító, hogy Pikó András már több mint egy éve polgármester, de ahelyett, hogy a józsefvárosiak életének jobbá tételén dolgozna, még mindig úgy csinál, mintha kampány lenne - írja a közleménynében a józsefvárosi Fidesz.  

Józsefváros polgármestere Kamerák előtt pózol, áldozat képében tetszeleg a közösségi médiában, politikai vitákat gerjeszt és hazugságokat terjeszt, hozzátették: legutóbb például egy kerületi óvoda bezárásának okairól azt a látszatot keltették, mintha azt pénzhiány miatt kellett volna bezárni.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a bezárásról a baloldali többségű képviselő-testület már nyáron döntött a gyereklétszám csökkenésére hivatkozva.

Tehát szó sem volt az óvoda állapotáról vagy pénzhiányról.

Ráadásul az óvoda felújítására készen voltak a tervek, rendelkezésre állt állami támogatás is, csak Pikó tesze-toszasága miatt azt nem hívta le időben. Pikó András a hazugságon túl elhallgatta azt is, hogy az előző városvezetés 2010-2019 között Józsefvárosban 13 óvodát újított meg, sőt, egy teljesen új óvoda is épült a Százados negyedben, összesen 1,2 milliárd forintból, ráadásul mindezt többnyire saját, önkormányzati forrásból tették - emelte ki a Józsefvárosi Fidesz.

Kapcsolódó írásaink