Belföld

Sára Botond: Pikó Andrásban egy szemernyi tisztesség sincs

Pikó András képmutató módon toleranciát hangoztat, közben pedig politikai okokból visszavonatja a Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést attól a Szarka Gábortól, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében - írta Sára Botond a VIII. kerület baloldali polgármesterének döntésére reagálva a Facebookon.

Sára Botond: Pikó Andrásban egy szemernyi tisztesség sincs
Sára Botond szerint Pikó András bő egy év alatt teljesen lerombolta Józsefvárost
Fotó: MH

Pikó András szerdán jelentette be, hogy előterjesztést nyújt be a képviselő-testülethez Szarka Gábor „Józsefvárosi Becsületkereszt” kitüntetésének visszavonására, amelyet pontosan tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt szavazott meg neki az akkori képviselő-testület.

A baloldali polgármester döntése mögött egyértelműen az áll, hogy Szarka Gábor a a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjaként kulcsszerepet vállalt az intézmény struktúraváltásában.

Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere a történtekre reagálva úgy fogalmazott: „Pikó Andrást esztelen gyűlölet hajtja. Józsefvárost bő egy év alatt lerombolta, a kerület teljesen magára hagyva süllyed egyre mélyebbre a polgármester szutykában. Mindeközben energiáit hazugságkampányokra és piti politikai bosszúkra fordítja, amiből a józsefvárosiaknak semmi haszna nem származik”

Sára Botond szerint a polgármester képmutatóan hangoztatja, hogy ő egy végtelenül toleráns és liberális fészekből jön, ahol mindenki szép, értékes, jó ember, és mindenki elfogadja a másikat. Közben pedig a nagy elfogadásban politikai okok miatt visszavonatja a Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést attól a Szarka Gábortól, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében.

A Fidesz VIII. kerületi alelnöke a bejegyzésben kiemelte: a polgármester jó ideje józsefvárosi lakos, pontosan emlékeznie kell rá, hogyan nézett ki az egyetem helye és környezete korábban, a dzsumbujos park a hajléktalanok és drogosok tanyája volt, a környező utcákat az „örömlányok” és futtatóik uralták, családok a közelébe sem mentek. Az egyetem felépülésével egy XXI. századi modern egyetemi városrész jött létre, a környező park megújult és ma a józsefvárosi és környező kerületek családjai körében népszerű pihenőhely, és rengeteg tervünk volt még a városrész további fejlesztésére.

Sára Botond szerint Szarka Gábor sokkal többet tett Józsefvárosért, mint amennyit Pikó András valaha is fog, hiszen ő csak rombolni képes.

„Vannak olyan íratlan szabályok, melyeket a tisztesség úgy kíván, hogy ne hágjunk át. Pikó Andrásban egy szemernyi tisztesség sincs” - zárta bejegyzését a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink