Belföld

A lakosság ötvenhét százaléka elégedett a miniszterelnök munkájával

Tavaly januárban a megkérdezettek 48 százaléka mondta azt, hogy inkább elégedett Orbán Viktor munkájával, és 43 százaléka azt, hogy inkább nem. Ebben az évben viszont a válaszadók 57 százaléka vélte úgy, hogy elégedett a kormányfő teljesítményével – derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásaiból.

A lakosság ötvenhét százaléka elégedett a miniszterelnök munkájával
Nézőpont Intézet: A lakosság ötvenhét százaléka elégedett Orbán Viktor miniszterelnök munkájával
Fotó: Facebook

A tegnap publikált tanulmány emlékeztet, a koronavírus-válság idején még ennél is nagyobb, történelmi magasságokban volt a miniszterelnök támogatottsága. Legtöbbet a hatvan évnél idősebbek és a maximum nyolc általános iskolai végzettségűek körében nőtt a kormányfő munkájával való elégedettség, mégpedig 13, illetve 19 százalékponttal, de szintén két számjegyű növekedés tapasztalható a nők, mindegyik az ötven évnél fiatalabb korcsoport és a községben élők körében is.

Érdekesség, hogy az 50–59 éveseknél nem csökkent és nem is nőtt az elégedetlenség, ennek az lehet az oka, hogy körükben már így is átlagon felüli volt Orbán Viktor támogatottsága. A 30 év alattiaknál ezzel szemben azonos az elégedettek és az elégedetlenek tábora.

A Nézőpont kutatói szerint az ellenzék az előválasztással egyértelműen arra készül, hogy a miniszterelnök-jelöltek harcává teszi a kommunikációs térben a 2022-es parlamenti választásokat. A megemelt tét és a kormányfő személye ellen irányuló támadások rövid távon az ellenzékre vonhatják ugyan a figyelmet, de a jövő évi választások szempontjából a baloldalt óvatosságra intheti, hogy a miniszterelnök munkájával több mint másfélszer annyian elégedettek, mint amennyien elégedetlenek.

Kapcsolódó írásaink