Belföld

„Célunk, hogy az európai gazdaság újraindításának Magyarország legyen a győztese”

Gyurcsány Ferenc kormányzása óta tudjuk, hogy a bajban, a válság kezelésében a baloldalra nem lehet számítani - írta Facebookon közzétett videójához csütörtökön Hollik István.

„Célunk, hogy az európai gazdaság újraindításának Magyarország legyen a győztese”
Hollik István
Fotó: MH

Hollik István a lapunkhoz eljuttatott videoüzenetében kifejtette: Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági évadnyitóján „egyértelműsítette közös célunkat: azt szeretnénk, hogy Magyarország az európai gazdaság újraindításának győztese legyen”. Ehhez az is kellett, hogy eddig jól védekezzenek - tette hozzá.

Objektum doboz

Hangsúlyozta: megőrizték a munkahelyeket, a munkanélküliség pedig az Európai Unióban a harmadik legalacsonyabb szinten áll. Hitelmoratóriumot vezettek be, ami 50 ezer kis- és közepes vállalkozásnak és több mint egymillió háztartásnak segített, és összességében háromezer milliárd forint maradt így a magyar családoknál és vállalkozásoknál.

Emlékeztetett: a leginkább érintett ágazatokban átvállalták a bérek felét és elengedték a szociális hozzájárulási adót, felére csökkentették az iparűzési adót. A beruházástámogatással 280 ezer munkahelyet mentettek meg és több tízezret hoztak létre - közölte.

Arról is beszélt, hogy a baloldal végig támadta a védekezést és elégedetlenkedett. Úgy fogalmazott: azt hiszik, „elfelejtettük, hogy amikor ők kormányoztak, hogyan is kezelték a válságot”.

Azt mondta, a baloldal, kormányzása idején, megemelte az adókat, elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért a közalkalmazottaktól, megszüntette az otthonteremtési programokat, az államcsőd szélére lökte az országot, és a Nemzetközi Valutaalap „pórázát is a nyakunkba varrták”.

Úgy látja, a helyzet egyértelmű: a válságban a baloldal nem segített a vállalkozásokon, cserbenhagyta a magyar embereket és válságkezelés címszó alatt „csak nagyobb bajt csinált az országban”. A baloldalt akkor is Gyurcsány Ferenc vezette, ahogy most is, ezért ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot, ahogy korábban tették - vélekedett.

Kapcsolódó írásaink