Belföld

A Jobbik Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig jutott

Az Alapjogokért Központ a Jobbik felemelkedésének történetét, ideológiai térfoglalásának útját és Janus-arcának mindkét oldalát mutatja be legújabb elemzésében, különös figyelmet szentelve a párthoz köthető politikusok által végrehajtott pálfordulások sorozatának - írja közleményük.

A Jobbik Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig jutott
Alapjogokért Központ: A Jobbik Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig jutott
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Központ emellett szembesítő kampány keretében hívja fel a figyelmet arra a folyamatra, melynek során a Jobbik Magyarországért Mozgalom nemzeti radikális, antiszemita zsidó- és cigányellenes múltját úgy a párt, mint a baloldali ellenzéki erők megpróbálják átértelmezni, semmissé tenni.

A Jobbik a baloldalt posztkommunistának és vállalhatatlannak, a baloldal a Jobbikot nácinak, antiszemitának, kirekesztőnek bélyegezte korábban - emelik ki.

Ma már ők a "köztársaság pártiak". 2003 és 2020 között a Jobbik - úgy Vona Gábornak, mint Jakab Péternek köszönhetően - Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig jutott.

Ma azokkal fognak ugyanis össze, akiknek az eltávolítására fogadalmat tettek egykor. Mindez a baloldal teljes közreműködésével történt: 2014 után amnéziába süllyedt annak érdekében, hogy a Jobbikkal történő összefogásának negatív hatásait tompíthassa, a Jobbik pedig megpróbálta kitörölni az azt megelőző évek minden, számukra kedvezőtlen pillanatát - teszik hozzá.

Emiatt nem zavarja egyik felet sem az a Gyöngyösi Márton, akinek a zsidó származású képviselőket listázni kívánó parlamenti felszólalása után tüntetni kezdtek.

Az Alapjogokért Központ elemzését teljes hosszábban itt olvashatja el!

Kapcsolódó írásaink

Elkezdődött a baloldali kiszorítósdi

ĀEgy évvel a választások előtt megindultak a hatalmi harcok a Gyurcsány Ferenc vezette bevándorláspárti ellenzéken belül, többen rúgnának labdába, nagy a tülekedés