Belföld

Újabb közbeszerzési bírságok Baranyi megreformált parkolási rendszere miatt

A Közbeszerzési Döntőbizottság január 26-án 3 millió forintos bírságot szabott ki: másfél millió forintot azért, mert a parkolóórákhoz szükséges informatikai rendszer beszerzése során jogtalanul mellőzték a közbeszerzési eljárást - fogalmaz lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében a Ferencvárosi Fidesz.

Újabb közbeszerzési bírságok Baranyi megreformált parkolási  rendszere miatt
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere
Fotó: MH

Mint írják, ezen kívül érvénytelenítették a Baranyi Krisztina által kiválasztott cégekkel megkötött szerződéseket is, aminek jogkövetkezményeként újabb 1,5 millió forint bírságot szabtak ki.

A polgármester asszony parkolási reformja nem első alkalommal bukott meg a szabályossági vizsgálaton - hangsúlyozzák a közleményben.

Emlékeztetnek továbbá, hogy tavaly szeptemberben 2 millió forint büntetést kapott az önkormányzat parkolásüzemeltető cége, mert jogsértő módon folytatták le az eljárást. Ezzel együtt eddig már 5 milliós bírságnál jár Baranyi Krisztina új parkolási rendszere.

Kiemelik, míg a kampányában átlátható, szabályos parkolást ígért Baranyi Krisztina, az eddigi eredmény: szabálytalanságok, bírságok, a közpénz elherdálása és a ferencvárosi parkolási informatikai rendszer továbbra sincs megoldva.

Felháborítónak tartjuk, hogy míg a parkolási rendszert nem tudja szabályosan működtetni, viszont az idei évre a hatszorosára emelte a lakosság éves parkolási hozzájárulásának összegét. Felszólítjuk Baranyi Krisztinát, hogy ne herdálja el a ferencvárosiak pénzét – zárja a közleményt a a Ferencvárosi Fidesz.

Kapcsolódó írásaink