Belföld

Újabb hét budapesti kórház gyarapodott diagnosztikai eszközökkel

Újabb hét budapesti kórház gyarapodott 1,7 milliárd forint értékű diagnosztikai fejlesztéssel az Egészséges Budapest Program keretében. Az intézmények prémiumkategóriás röntgenkészülékeket, CT-berendezést, ultrahangkészülékeket és hozzájuk tartozó kiegészítő eszközparkot kaptak – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Újabb hét budapesti kórház gyarapodott diagnosztikai eszközökkel
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A világjárvány ellenére folytatódik az Egészséges Budapest Program. A kormány 2020 végéig közel 4200 orvostechnológiai eszközt fejlesztett 28 milliárd forintból a főváros egészségügyi intézményeiben - emlékeztetett az Emmi Facebook-oldalára feltöltött videóban a miniszter.

Ebben az évben újabb 7 budapesti kórház gyarapodott 1,7 milliárd forint értékű diagnosztikai eszközzel – közölte, majd ismertette az intézmények névsorát: a  fejlesztés keretében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a Szent János Kórház, a Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet, a Jahn Ferenc Kórház, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, a Flór Ferenc Kórház és az Uzsoki Utcai Kórház orvostechnológiai eszközparkja bővült új, rendkívül korszerű eszközökkel.

Az intézményeknek adott prémiumkategóriás készülékek kulcsfontosságú szerepet játszanak a képalkotások alapján végzett beavatkozásokban és eljárásokban – zárta videóüzenetét Kásler Miklós.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom