Belföld

Varga Judit: Ne féljünk akkor, amikor a liberálisok keresztelés ellen agitálnak

Aggodalommal tapasztalhatjuk a liberális nyílt társadalom előretörését, ami abban érdekelt, hogy elpusztítson minden közösségi értéket és az egocentrizmust, az önmegvalósítást és a fogyasztást tegye meg világunk alapkövének - írta legújabb Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Ne féljünk akkor, amikor a liberálisok keresztelés ellen agitálnak
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook
  • Ebbe a liberális gondolkozásba nem férnek bele a másként gondolkozók.
  • Nem fér bele a vallás, a nemzet, a hagyományos családmodell vagy a ragaszkodás kultúránkhoz, népszokásainkhoz.
  • Helyette van gender-ideológia, keresztényüldözés, technológiai vélemény diktatúra, a nemzetek lebontása és a szürke egyentársadalom kialakítása, ahol mindenkinek liberálisnak és egyéniségnek kell lennie - sorolta Varga Judit.

A miniszter ugyanakkor felhívta a figyelmet: a történelem sokszor bebizonyította már, hogy az inga kileng. Minden hatást megfelelő ellenhatás követ.

„Ne féljünk hát, mi, akik hiszünk abban, hogy az élet több puszta létezésnél. Ne féljünk akkor, amikor a keresztelés ellen agitálnak. Hamarosan húsvét lesz” - zárta optimistán bejegyzését a tárcavezető.

A miniszter Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjének ügyére reagált. Békés Gáspár kereszténygyalázó megnyilvánulásai bejárták a magyar sajtót. Legutóbb a Vasárnap.hu hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amely szerint arra készült, hogy Waldmann Tamással, a Magyar Ateista Társaság elnökével szivárványszínűre világítja a gellérthegyi keresztet. Ehhez színes plexilapokat vettek, amiket átlátszó festékkel festettek le. „Most, hogy a Gellért-szobor kék lett az EU-s csörte kapcsán, azt gondoltuk, hogy mi lenne, ha a keresztet «kivilágítanánk»?" – mondja a felvételen. Érvelése szerint „a kereszt önmagában keresztény propaganda... tehát ha lehet keresztény propaganda, akkor miért nem lehet genderpropaganda".
Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője közölte: méltatlanná vált a köz szolgálatára Karácsony Gergely tanácsadója, aki korábban arról is beszélt, be kellene tiltani a gyerekek megkeresztelését. A magukat liberálisnak hirdetők kezdenek a többséggel szemben teljesen intoleráns magatartást felvenni, és egyre agresszívebben támadnak mindenki mást, aki nem úgy gondolkodik, mint ők – mutatott rá Láng. A Városháza tájékoztatása szerint Békés Gáspár munkaviszonya kedden megszűnt.

Kapcsolódó írásaink