Belföld

Rongálás és garázdaság miatt vádat emeltek a baloldali Lengyel László ellen

Garázdaság és rongálás miatt emelt vádat Lengyel László baloldali politológus ellen az ügyészség – tudta meg a pestisrácok.hu.

Rongálás és garázdaság miatt vádat emeltek a baloldali Lengyel László ellen
Lengyel László a bíróságon felelhet tetteiért
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az ügyészség kisebb kárt okozó rongálás és garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. A portál információi szerint a vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki a politológussal szemben pénzbüntetést.

A baloldali politológust, közgazdászt még 2019 decemberében gyanúsították meg, mert a vád szerint egy parkolási vitát követően megrongálta egy férfi autóját a II. kerületben.

Lengyel László egyébként hetekkel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy a Klubrádió műsorában gyalázta a Fideszre szavazókat a borsodi időközi választást követően, miután Koncz Zsófia megverte a baloldal által támogatott antiszemita Bíró Lászlót. Kijelentette, hogy szerinte csak a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre.

„Az, amit a kormány a városoknak próbál nyújtani, az nulla, a szomorúbb, hogy amit az ellenzék a falvaknak nyújt, programban, gondolkodásban, hogy mi a jövőjük, az is nulla. Furcsa dolog, hogy a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre, csak onnan remélnek anyagiakat, az ellenzéktől egyáltalán nem remélnek semmit” – mondta korábban a politológus.

Kapcsolódó írásaink