Belföld

Hadházy Ákos saját szavazóival fizetteti ki a politikai akcióit

Vagyonnyilatkozata szerint 5,1 millió forintot kapott támogatóitól Hadházy Ákos 2020-ban azért, hogy kifizesse a politikai akciói után járó büntetéseket. Érdekesség, hogy közösségi oldala szerint a saját nevére gyűjtött büntetés mértéke nem érte el a hárommillió forintot, azaz jóval több pénzt szedett be, mint amennyire megbüntették.

Hadházy Ákos saját szavazóival fizetteti ki a politikai akcióit
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő
Fotó: MH/Katona László

Január 31-én éjfélkor kerültek nyilvánosságra az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. Hadházy Ákos pedig ezúttal nem titkolta el, hogy összesen hány millió forintot kéregetett össze.

A magyar ellenzék számos politikusa az elmúlt években hagyományt teremtett és minden kiadásukra az adófizetőktől kértek pénzt. Hadházy Ákos esetében például arról van szó, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is tudatosan szabályt szegett, provokált ki magának büntetést.

Ezekért a szabályszegésekért az Országgyűlés csaknem 2 millió forintos büntetést szabott ki rá, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt - ahol Hadházy autójával nekiment egy helyszíni tudósítónak - 750 ezer forintos büntetését kapott a rendőrségtől (utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a képviselő vagyonnyilatkozatában).

Hadházy tehát 2020-ban összesen csaknem hárommillió forint büntetést provokált ki, ezt az összeget azonban nem a saját zsebéből tervezte rendezni.

Vagyonnyilatkozatából emellett az is kiderült, hogy 2020-ban több mint 10 millió forintot törlesztett a korábbi tartozásából. Jelenleg 11 milliós tartozással rendelkezik, de ez 2019-ben még 22,5 millió forint volt.

A képviselő egyébként tulajdonosa egy 5000 nm fácánkerti szőlősnek. Tavaly eladta azt a felerészben tulajdonában lévő 160 négyzetméteres szekszárdi lakóházat, ami még a korábbi nyilatkozatában az övé volt. 2018-ban vásárolt egy szekszárdi 140 négyzetméteres lakást, minek felerészben a tulajdonosa. Hadházy még 2017-ben lízingelt egy Skoda Kodiaqot, valamint 2015-ben vásárolt egy Trabant kombit. 2020-ban pedig vett egy Volkswagen Caddyt.  

Kapcsolódó írásaink

Ismét lyukra futott Hadházy

ĀHollik: Hadházyt nem érdeklik a tények, csak a hangulatkeltés - A férfi, aki szerinte a kormány oltási menterendje alapján erre még nem lett volna jogosult a vakcinára, valójában a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajóvezetője