Belföld

Hiába várják a bocsánatkérést Pikótól a megfenyegetett háziorvosok

Elfogadhatatlan stílus Józsefvárosban

Mentegetik Pikó András baloldali polgármestert a józsefvárosi önkormányzatnál. Amint arról korábban beszámoltunk, a volt klubrádiós műsorvezető szerződésük felmondásával fenyegette meg a háziorvosokat egy olyan kioktató, megfélemlítő hangvételű levélben, amely a Rákosi-korszak legsötétebb időszakaira emlékeztet.

Hiába várják a bocsánatkérést Pikótól a megfenyegetett háziorvosok
Pikó András
Fotó: MH

Az önkormányzatnál most azzal hozakodtak elő, hogy Pikó András valójában nem is tudta, mit ír alá. Héczey András józsefvárosi háziorvos az eset kapcsán az Origo.hu-nak arról beszélt, két dolog lehetséges: a polgármester pontosan tudta, mi áll a levélben, csak a dolgozók próbálják utólag elvtelenül mentegetni, vagy tényleg nem tudta, mihez adja a nevét, az viszont súlyos hanyagság és alkalmatlanság. Héczey szerint ez elfogadhatatlan stílus, ilyet a fideszes városvezetés soha nem engedett meg magának, maximálisan tisztelettudó és támogató volt a háziorvosokkal – hangsúlyozta. Az orvos arról is beszélt, ígértek nekik egy bocsánatkérő levelet, ám az még nem érkezett meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom