Belföld

Fidesz: Horváth Tamásnak távoznia kell

Elnézést sem kért a Kulturális Bizottság pécsi elnöke azért, amiért lesz*rházizta a Pécsi Tudományegyetem vezetőit. 

Fidesz: Horváth Tamásnak távoznia kell
P. Horváth Tamás
Fotó: pecsma.hu

A Pécs Aktuál írta meg, hogy P. Horváth Tamás, a Kulturális Bizottság elnöke nyilvánosan nevezte sz*rházinak a Pécsi Tudományegyetem vezetőit, miután a PTE szenátusa kétharmados többséggel szavazott a modellváltás mellett.

Bár Horváth a cikk megjelenése után eltüntette a posztját, bocsánatot nem kért.

A Fidesz közleményben reagált, melyben kifejtik, hogy Horváth Tamásnak távoznia kell a Kulturális Bizottság elnöki tisztségéből.

Mint ismert, a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa elsöprő többséggel döntött az egyetemi modellváltás mellett múlt pénteken.  Horváth Tamás vállalhatatlan, az egyetemi vezetést kocsmai módon sértegető kijelentéssel reagált a döntésre - írja a nyilatkozatuk.

Három napja várjuk hiába, hogy Péterffy Attila polgármester és a baloldali koalíció elhatárolódjon az ominózus kirohanástól. A cinkos hallgatásuk azonban mindennél többet mond! Az érintettől pedig még egy bocsánatkérésre sem futotta - emeli ki a Fidesz.

Horváth Tamás sokadszorra bizonyítja alkalmatlanságát. A mostani esetben azonban Pécs szellemi központját irányítókkal, egyúttal a járvány elleni helyi védekezésben kulcsszerepet vállaló szakemberekkel szembeni alpári támadásával, egy olyan határt lépett át, amellyel méltatlanná vált arra, hogy a Kultúra Városában az önkormányzat kulturális bizottságát vezesse - teszik hozzá.

Ha maradt még benne egy csepp jóérzés, akkor Horváth Tamás haladéktalanul lemond és bocsánatot kér a Szenátus tagjaitól - áll a közleményben.

Horváth egyébként a kulturális bizottság elnöki funkciója mellett munkát kapott a város legnagyobb kulturális holdingjában, ami felveti az összeférhetetlenséget is. Hiszen bizottsági elnökként dönthet arról a cégről is, amelytől fizetést vesz fel - írja a Pécs Aktuál.

Kapcsolódó írásaink