Belföld

Fidesz: A baloldal által összehívott parlamenti ülés csak politikai blöff

A baloldal által kezdeményezett parlamenti ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják - írta hétfőn reggel kiadott közleményében a Fidesz.

Fidesz: A baloldal által összehívott parlamenti ülés csak politikai blöff
A Fidesz szerint a baloldalnak vissza kellene hívni pozíciójából Korózs Lajost
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A nagyobbik kormánypárt szerint ha a Gyurcsány-koalíciónak fontos lenne a sikeres járványkezelés, akkor visszahívná a parlament szakbizottságának éléről a kamuvideós Korózs Lajost, nem sértegetné az egészségügyi dolgozókat és hallatná a hangját a megbukott brüsszeli vakcinabeszerzés ügyében.

A Fidesz úgy véli, a baloldali pártoknak inkább azt kellene kivizsgálniuk, miként fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást.

Ilyen előzmények után a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a parlament hétfőre összehívott ülésén - zárul a közlemény.

AZ ELLENZÉK HATPÁRTI BIZOTTSÁGOT ÁLLÍTANA A KORMÁNY TELJESÍTMÉNYÉNEK VIZSGÁLATÁRA

Az ellenzék hatpárti bizottságot alakít annak vizsgálatára, hogy a kormány milyen teljesítményt nyújtott a koronavírus-járvány alatt.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese a testület létrehozását az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd hétfői, közös, online sajtótájékoztatóján jelentette be.

Felidézte: a parlament hétfői, rendkívüli ülésén a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem sikerült dönteni három, az ellenzék által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállításáról. Ezek a testületek azt vizsgálták volna, hogy hogyan teljesített a kormány a koronavírus-járvány, az azt követő gazdasági válság, illetve a vakcinabeszerzés és -engedélyezés során - közölte.

Hozzátette: a parlamentnek kötelessége lenne ellenőrizni a kormány munkáját, az elmúlt hónapokban pedig az látszik, hogy a kabinet nem jól védekezik a járvány ellen, nem gondoskodik az emberéletek megvédéséről és az emberek jövedelembiztonságáról.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal az emberek egészségét kockáztatja

ĀHétértékelő. Deák Dániel: A hatékony kormányzati lépéseknek hála, a vakcinaháborúban hazánk jól áll, így az elsők között vezethetünk be tavasszal lazításokat az EU-n belül