Belföld

„A Politikatörténeti Intézet tönkre fogja tenni Borsos Miklós egykori lakását”

A Politikatörténeti Intézet a budai Várba, Borsos Miklós szobrászművész egykori lakásába költözik, amivel tönkre fogja tenni azt - erről Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára írt Facebook-oldalán hétfőn.

„A Politikatörténeti Intézet tönkre fogja tenni Borsos Miklós egykori lakását”
Völner Pál
Fotó: MH

„Mi lehetne jobb hely a kommunista párttörténeti kutatásokhoz, mint Borsos Miklós szobrászművész egykori lakása, amely most múzeumként, emlékszobaként működik? A budai várnegyed baloldali polgármestere úgy döntött: a rendszerváltáskor Párttörténeti Intézetből Politikatörténeti Intézetté vedlett szervezet használhatja a középkori alapokra épült házban lévő 120 négyzetméteres lakást. Havonta mindössze nettó 24,5 ezer forintot kell fizetniük az elvtársaknak”

”Ezért cserébe gótikus ülőfülkék mellett elhaladva mehetnek fel a lakásba, amelyben például a művész firenzei reneszánsz székeiben ücsörögve elemezgethetik, dicsőíthetik majd a marxista tanokat” - írta az államtitkár.

Attól tartok, hogy teljesen le fogják lakni a korábbi években nagy odafigyeléssel felújított múzeum-lakást. Eddig ugyanis a Kossuth téren bitorolták egy állami épület egyik részét. A korábban alapvetően a Néprajzi Múzeumnak, most pedig a Kúriának otthont adó Igazságügyi Palotából csak hosszú pereskedés után lehetett kitenni őket - olvasható a bejegyzésben.

Borzasztó állapotokat hagytak maguk után - hamarosan erről is bemutatok pár képet! - ígérte a fideszes politikus.

Mindez persze sajnos nem meglepő: amire ráteszik a kezüket, azt általában tönkreteszik. Ezt tették az országgal is, akárhányszor csak hatalomra jutottak - fogalmazott Völner Pál.

Kapcsolódó írásaink

Ennyit ér a Jobbik szava

ĀPár évvel ezelőtt a párt még azzal hitegette a választóit, hogy ők soha nem fognak együttműködésre lépni a baloldallal