Belföld

Forgalomba álltak Budapesten a kormányzati támogatásból vásárolt buszok

Örömmel látom, hogy a mai nappal maradéktalanul forgalomba álltak azok a szóló Mercedes, alacsony padlós buszok, melyeket száz százalékban a kormány extra támogatásából vásárolt meg Budapest – írta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében  a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Forgalomba álltak Budapesten a kormányzati támogatásból vásárolt buszok
Szombaton maradéktalanul forgalomba álltak azok a szóló Mercedes alacsonypadlós buszok, amelyeket 100%-ban a kormány extra támogatásából vásárolt meg Budapest
Fotó: Facebook/Fürjes Balázs

Fürjes Balázs ismertette, hogy az extra támogatás a fővárosi közösségi közlekedés működéséhez nyújtott 12 milliárdos, és az M3 felújításához biztosított kétszázmilliárdos kormányzati támogatáson felüli összeget jelenti.

Az új, környezetbarát Euro6-os buszok a Margitszigeten, a Belvárosban, illetve a budai hegyvidéken, a Rózsadombon és Zugligetben, a 26-os, 91-es, 178-as és 291-es vonalakon álltak forgalomba a mai nap – közölte az államtitkár. Hozzátette, összesen 34 darab, 17 szóló és 17 csuklós Mercedes busz érkezett a kormány által nyújtott 3,2 milliárd forintos támogatásból a BKV számára.

A Volán-flottában forgalomba állt, harminc kék busszal együtt így egy éven belül 64 vadonatúj, légkondis, alacsony padlós, azaz akadálymentes és környezetbarát autóbusz megvásárlásával tudtuk segíteni a budapesti buszpark környezetbarát megújítását. E 64 csuklós és szóló busz hetente félmillió budapesti utast szállít, hetente félmillió budapesti közlekedését segíti – írta Fürjes Balázs.

Kiemelte, a HÉV járműtendere folyamatban van, idén lezárják azt is.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink