Belföld

Kolonits Klára operaénekesnő: Nekünk ez az egyetlen lehetőségünk a túlélésre

Vakcinainfó

„A Facebook-oldalamon is kampányoltam azért, hogy mindenki komolyan vegye a járványhelyzet súlyosságát” – nyilatkozta lapunknak Kolonits Klára Kossuth-díjas operaénekesnő.

Kolonits Klára operaénekesnő: Nekünk ez az egyetlen lehetőségünk a túlélésre
Kolonits Klára
Fotó: MH

A Magyar Állami Operaház magánénekese elmondta, ő maga is regisztrált már az oltásra. „Nekünk ez az egyetlen lehetőségünk a túlélésre, hiszen majdnem egy éve már, hogy minden rendszer összeomlott körülöttünk” – hangsúlyozta, hozzátéve, az újranyitás szerinte is csak akkor lehetséges, ha az átoltottság vagy nyájimmunitás olyan méretű, hogy a művészek és a közönség egyaránt védve van. Kiemelte: az éneklés a legveszélyesebb potenciális vírusszórási lehetőség, és hiába viselnek akár speciális maszkot, kollégáival egymást is veszélyeztetik, a fertőzés lehetőségét nem lehet kizárni. Lapunknak azt is elárulta, elég pesszimistán tekint a jövőbe. Úgy gondolja, hogy az idei évad legutolsó szegmense talán megmenekülhet, de például a külföldi fellépésekre már nem lát esélyt. Például a nagy nemzetközi koncerttermek, mint a Carnegie Hall vagy akár a Metropolitan operaház már lezárták a 2021 közepéig tartó évadot. Hosszú Katinka egy korábbi nyilatkozatára reflektálva kifejtette, hasonló helyzetben vannak, mint az élsportolók. „Nekik a verseny, nekünk a fellépés a legnagyobb edzés, és azt a munkát, amit a színpadi előadás, próba jelent, nem tudjuk elvégezni egyedül, ezért kétségbeesve gyakorolunk, szerepet tanulunk – sokszor a semmiért, hiszen lehet, soha nem valósul meg az előadás” – hangsúlyozta a művésznő.

Kapcsolódó írásaink

NOE-elnök: Bíznunk kell az orvostudományban

ĀŐszintén szeretem rokonainkat, barátainkat, egyesületünk nagycsaládos tagjait, hiányoznak, és alig várom, hogy újra találkozhassak velük, ezért egyáltalán nem kérdés számomra, hogy az oltást választom – hangsúlyozta lapunknak Kardosné Gyurkó Katalin