Belföld

A járványhelyzet romlásából remél politikai sikert a baloldal

A baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta minden lehetséges eszközzel támadja a pandémia elleni védekezést, céljuk ezzel nem más, minthogy egyre többen betegedjenek és haljanak meg a fertőzés következtében, a felelősséget pedig majd a kormánynak kelljen viselni a történtekért. A baloldal aljassága tehát nem ismer határokat, a járványhelyzet romlásából, emberek halálából remélnek politikai hasznot, ennek érdekében kritizálják az oltásokat, legújabban pedig ugyanezért álltak be a korlátozások lazítását követelő vendéglátósok mögé is.

A járványhelyzet romlásából remél politikai sikert a baloldal
A Gyurcsány vezette Demokratikus koalíció élen jár az orosz és kínai vakcinák elleni hergelésben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor (Orbánnak) kell viselnie a politikai következményeket ” – idézi cikkében az Origo Krekó Péter, a Soros által támogatott Political Capital vezetőjének szavait, aki még decemberben nyilatkozott a Politico nevű balliberális portálnak.

Ahogy az Krekó fenti kijelentéséből egyértelműen látható, a baloldali ellenzék számára az a legjobb, ha minél kevesebben oltatják be magukat, így egyre többen fertőződnek meg a vírussal és a járvány halálos áldozatainak száma is nőni fog, hiszen ettől remélnek sikert a jövőre esedékes országgyűlési választásokon.

Gyurcsányék vezérletével hergelnek az orosz és kínai vakcinák ellen

A járványhelyzet romlásáért pedig mindent meg is tesznek: az orosz és a kínai vakcinák elleni hangulatkeltésben élen jár a bukott kormányfő, Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, amely online konzultációt indított az említett oltóanyagok ellen.

Emellett korábban Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa, háziorvos is beszállt a hergelésbe, Barkóczi Balázs pártszóvivő pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy az egyébként biztonságos és bizonyítottan magas védettséget biztosító orosz vakcinával a magyar kormány emberkísérletbe kezdett.

Világosan látszik tehát, hogy a baloldal számára nem számít az emberek egészsége, bármire képesek, ha politikai hasznot húzhatnak belőle. Annak fényében viszont különösen visszás, hogy támadják az oltásokat, hogy a baloldali összefogás által hatalomra segített gyöngyösi polgármesterről, Hieszt Györgyről nemrégiben derült ki, hogy befolyását kihasználva soron kívül, jogosulatlanul adatta be magának a vakcinát.

Politikai okokból támogatják a lazításokat követelő vendéglátósokat is

Ugyanezen stratégia mentén álltak be a baloldali politikusok a járványügyi korlátozások lazítását követelő vendéglátósok mögé is. A napokban Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere, és Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője is a korlátozó intézkedések lazítását szorgalmazta.

A korlátozások miatt elégedetlen vendéglátósokat összefogó „Én kinyitok!” elnevezésű Facebook-csoport elindítója, Horváth Adrián Fiala János Keljfeljancsi című műsorában a 168 Óra oldalán elmondta, országos mozgalmat szeretne létrehozni. Az interjúban egyúttal hangsúlyozta, nem áll mögötte egyetlen párt sem és nem szeretné, ha politikai színezetet kapna a kezdeményezése. Ennek viszont erősen ellentmond az a tény, hogy a korábban évekig vendéglátósként dolgozó szombathelyi férfi a 2018-as önkormányzati választások idején a baloldali pártok egyik képviselőjelöltjének, Kelemen Krisztiánnak a plakátjával fotózkodott.

Horváth Adrián azt állítja, nem szeretné, ha pártpolitikai színezetet kapna a kezdeményezése, korábban viszont a baloldal egyik szombathelyi képviselőjelöltjének plakátjával fotózkodott
Horváth Adrián azt állítja, nem szeretné, ha pártpolitikai színezetet kapna a kezdeményezése, korábban viszont a baloldal egyik szombathelyi képviselőjelöltjének plakátjával fotózkodott
Fotó: MH

A baloldal tehát egyszerre támogatja sunyiban a lazítást kérők szűk rétegét, míg nyíltan nem megfelelő védekezéssel vádolja a kormányt. Teszik ráadásul mindezt úgy, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldali önkormányzatok nem segítenek sem a védekezésben, sem pedig a bajba jutott vállalkozások megsegítésében.

Brüsszel miatt akadozik a vakcinabeszerzés

Ahogy azt az elmúlt hetekben többször is megírtuk, a brüsszeli vezetés határozatlanságának és hibás döntéseinek következtében erősen akadozik a vakcinabeszerzés az Európai Unióban, megfelelő mennyiségű oltóanyag hiányában viszont nem lehet haladni a lakosság immunizálásával.

A magyar kormány éppen ezért törekedett és törekszik arra, hogy amennyiben lehetőség van rá, más, megbízható forrásból is vásároljon vakcinát, az orosz Szputnyik-V készítmény gyártójával már meg is állapodtak, ebből kétmillió adagot fog kapni hazánk az elkövetkezendő hetekben, a kínai Sinopharm céggel pedig még folynak a tárgyalások, onnan is jelentős mennyiségű oltóanyag érkezhet.

Minél több vakcina érkezik az országba, annál többen vehetik fel az oltást, az átoltottság növekedése nyomán pedig majd fokozatosan enyhíthetőek a korlátozások, addig azonban, amíg nem tudunk nagyobb mennyiségben oltani, nincs lehetőség a korlátozások jelentős lazítására.

Kapcsolódó írásaink