Belföld

Szita Károly: A koronavírus-járvány végleges leküzdése a vakcina nélkül nem lehetséges

Vakcinainfó

Alig várom, hogy beoltsanak a koronavírus ellen – mondta lapunknak Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere.

Utalt rá, mindig is védőoltáspárti volt, amit jelez, hogy az elsők között jelentkezett a kormány felhívására. Kifejtette, az általa irányított város eddig is rengeteget költött és költ ma is a különböző vakcinálási programokra.

Akad köztük, ami ma már ingyenes, de a teljesség igénye nélkül megemlíthető a sorból a tüdőgyulladás, az influenza, a bárányhimlő és a méhraknyák elleni oltás – fogalmazott. Aláhúzta, a koronavírus-járvány végleges leküzdése a vakcina nélkül nem lehetséges, ezért mindenkinek javasolja a szer beadását.

Kérdésünkre elmondta azt is, nem tart attól, hogy a rendkívül jól felkészült magyar orvosok olyan anyagot engedélyeznek, amelyik esetleg nem biztonságos. Hozzátette, akik -„országszimpátia, –antipátia” alapján tesznek különbséget egy-egy szer között, azoknak azt javasolja, bízzanak a szakemberekben.

Kapcsolódó írásaink

Berente Judit: Van okunk bízni a magyar orvosokban

Ā„Nem tudjuk még, hogy hol állunk az oltási sorban, de a külföldi példákhoz hasonlóan minél előbb be kellene oltani a szervátültetetteket, mivel a fokozottan veszélyeztetett kategóriába esnek”