Belföld

Szeptemberben nyitja meg kapuit a II. kerület új iskolája

A kormány a családok megerősítését, a fiatalok életkezdését segítő intézkedések sorát hozta a válság idején is – hangsúlyozta Varga Mihály a II. kerületi Gyermekek Háza bokrétaünnepségén. 

A főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az 5,3 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztésről elmondta: a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a koronavírus-járvány idején is folytatódjanak a helyi közösségek számára fontos fejlesztések, amelyhez komoly költségvetési forrásokat biztosít. 

A méltán elismert és népszerű – jelenleg Pesthidegkúton működő – Gyermekek Háza mintegy 4500 négyzetméteres új iskolaépülete az intézmény egyedülálló pedagógiai programjához igazodik – emelte ki Varga Mihály.

Mint fogalmazott: az állami fenntartású iskola olyan alternatív oktatási programot kínál, amely a tanulók egyéni sajátosságait figyelembe véve valósítja meg a sajátos nevelési igényű diákok integrációját is. A Gyermekek Háza új épületének kialakítása jól mutatja, hogy a kormány miként tudja és kívánja támogatni a helyi igényeket.

A tantestület, a szülők és a Klebelsberg Központ Közép-budai Tankerületének kezdeményezésére a II. kerületi önkormányzat támogatásával indulhatott el 2018-ban a több mint ötmilliárd értékű fejlesztés. Az épület mára szerkezetkész, a műszaki átadásra tavasszal, a berendezésre a nyár folyamán kerül sor – tájékoztatott a politikus.
Varga Mihály elmondta: a kormány kiemelt feladatának tartja, hogy a koronavírus-járvány idején is folytatódjanak a helyi közösségek számára fontos fejlesztések.

A II. kerületben jelenleg több oktatási, egészségügyi és egyházi beruházás zajlik több mint 50 milliárd forint értékben – húzta alá a miniszter megemlítve a Szabó Lőrinc iskola, a Szent Angéla Ferences Gimnázium bővítését, a Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, valamint Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet megújítását, illetve a pasaréti ferences közösségi ház megépítését és a lipótmezei OPNI épületegyüttesének rehabilitációját is.
 

Kapcsolódó írásaink