Belföld

A városháza csak beszél a lakosság bevonásáról

Nincs pénz a Blaha Lujza térre

Bejelentette a BKK és a városháza a Blaha Lujza tér felújításának megkezdését, miután több mint egy éven keresztül rajzolták újra a tér terveit a a nyilvánosság teljes kizárásával – írta Vitézy Dávid a közösségi oldalán.

A városháza csak beszél a lakosság bevonásáról
Vitézy Dávid
Fotó: MH

Vitézy egyik javaslata a Népszínház utcai villamosok végállomásának áthelyezése a térre, ami a Józsefvárosba és Kőbányára tartó utasokat segítené. „Amió­ta csak szó van a Blaha felújításáról, sokszor sok helyen képviseltem: egy ekkora tömegközlekedési csomópontban nem lehet elég csak a térkövezés, a tömegközlekedés színvonalát is javítani kellene a projektben” – írta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki emlékeztet, hogy a Népszínház utcai villamos átvezetésének tervei néhány évvel ezelőtt elkészültek. A BKK volt vezérigazgatója kiemelte azt is, hogy a tér felújításának ügyében – a részvételiségről, az érintettek megkérdezéséről másokat lépten-nyomon kioktató Városháza – semmilyen társadalmi vitát és egyeztetést nem tartott, a kivitelezésre szóló tendert a BKK úgy írta ki, hogy az aktuális tervek még csak nem is nyilvánosak. A főváros részéről Balogh Samu várostervező reagált, aki szerint nagyobb átépítésre nincs pénz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom