Belföld

Rideg Gyula református lelkész jó szívvel bátorít mindenkit, hogy kérje az oltást

Vakcinainfó

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának szinte minden orvosa kérte és meg is kapja a koronavírus elleni védőoltást – mondta Tamásné Bese Nóra, az intézmény kommunikációs vezetője a Reformatus.hu-nak.

Eddig 335 munkatársat oltottak be, ez a dolgozók kétharmada. A vakcinát nemcsak az orvosok, az ápolók igényelhették, hanem természetesen minden dolgozó, például a takarítók és a portások is. Rideg Gyula, a Bethesda kórház lelkésze betegek között dolgozóként kötelességének érezte, hogy kérje az oltást. A vakcina beadásának másnapján még érezte a felkarján a szúrás helyét, de mint mondta, ez volt minden, nem tapasztalt mellékhatást. Derűre okot adó fejlemény volt, tette hozzá, hogy a saját kórházukban juthattak hozzá, és nem kellett oltópontra menniük. A lelkész jó szívvel bátorít mindenkit, hogy kérje az oltást, ne hezitáljon. Különösen ajánlja azoknak, akik sok emberrel érintkeznek akár az oktatás, akár a kereskedelem területén, vagy éppen a gyülekezetükben. „A szkeptikusok azt mondják, nincs elég tapasztalat a koronavírus elleni vakcina mögött, de ez nem igaz: valamennyi korábbi védőoltással egyre nőtt az immunológiai tapasztalat, amelyre alapozni lehet” – vélekedett Rideg Gyula. Azt kérte, az emberek fogadják el a szakemberek javaslatát, és feltételezzék a jó szándékot, hogy azért ajánlják az oltást, mert életmentő lehet.

Kapcsolódó írásaink

Berente Judit: Van okunk bízni a magyar orvosokban

Ā„Nem tudjuk még, hogy hol állunk az oltási sorban, de a külföldi példákhoz hasonlóan minél előbb be kellene oltani a szervátültetetteket, mivel a fokozottan veszélyeztetett kategóriába esnek”