Belföld

Karácsony nem tud választ adni arra, miért drágult a Lánchíd-felújítás

„Nézze, erre most, megmondom őszintén, a pontos választ nem tudom megmondani” – így reagált Karácsony Gergely az Inforádió Arána című műsorában arra a kérdésre, miért is módosította a baloldali városvezetés úgy a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást, hogy a tendert elnyerő A-Híd Zrt. – amelynek partiján Karácsony helyettese, az MSZP-s Tüttő Kata is vendégeskedett, s amely cégért főpolgármester maga is aggódott – számára a tavaly elkaszált kiírásban szereplő előleg ötvenszeresét fizeti ki előre a főváros, s hogy a vállalkozó által fizetendő késedelmi kötbért megfelezték.

Karácsony nem tud választ adni arra, miért drágult a Lánchíd-felújítás
Karácsony nem tud választ adni arra, miért drágult a Lánchíd-felújítás
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint ismert, hétfőn bejelentették: ezúttal már egyedüli indulóként is az A-Híd nyerte a történelmi műemlék felújításáról szóló közbeszerzést.

Csakhogy a cég ugyanazt a feladatot, ugyanazzal a műszaki tartalommal ötmilliárd forinttal drágábban vállalta el, épp annyival, amennyi előleget most meg fognak kapni Budapesttől.

Karácsony az interjúban kijelentette: alantas vádaskodás korrupciós kockázatot emlegetni, és inkább örüljünk, hogy megvalósul a beruházás.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közösségi oldalán megállapította: „Így néz ki a baloldali közpénzkezelés a gyakorlatban”.

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pedig arról posztolt, hogy miközben a városvezető méregdrága plakátkampányon siránkozik arról, Budapestnek semmire sincs pénze, addig ötmilliárddal többet fizetnek ki a Lánchíd felújításáért, mint azt Tarlós István tette volna.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék kegyeltje lett a befutó

ĀNaponta panaszkodik forráshiányra a főpolgármester, de a hármas metró után a Lánchíd felújítása is több milliárddal drágul, a gyurcsányista klientúra kifizetésére pedig mindig akad forrás