Belföld

Már az ifjú jobbikosok sem bírják elviselni a párt vezetését

A Jobbik Ifjúsági Tagozata nemrég ultimátumszerű levelet intézett a Gyurcsány vezette szivárványkoalícióba betagozódó párt elnökségéhez. A testület azt követelte, hogy a párt vezetése azonnali hatállyal távolítsa el Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgatót.

Már az ifjú jobbikosok sem bírják elviselni a párt vezetését
Úgy tűnik, a Jobbik Ifjúsági Tagozata is a párt ellen fordul (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Helyreigazítás

A 2021. január 21-én „Már az ifjú jobbikosok sem bírják elviselni a párt vezetését” címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozata levélben követelte a párt elnökségétől Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgató azonnali hatállyal történő eltávolítását.

A Jobbik egy durva, kereszténygyalázó posztot tett közzé: a pártközpont által gyártott képen Donald Trump leköszönő amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatói láthatóak, amint egy-egy feszületet szorítanak a kezükben. 

A Demokrata cikke szerint a Jobbik ifjúsági szervezete levélben szólította fel a pártvezetést, hogy azonnal küldje el a poszt közreadásáért felelős kommunikációs igazgatót.

Mint a lap megjegyezte, a határozott felszólítás hosszú folyamat eredménye volt, ugyanis a szervezetben egyre több embernek nem tetszik a Béres Attila Ferenc által koordinált gyűlölködő, uszító és gyalázkodó kommunikáció. Jakab Péter pozícióhalmzó bizalmasa párttisztsége mellett a Zsúrpubi kiadójának igazgatójaként is tevékenykedik, és vezeti az Alfahírt és az N1TV-t jegyző Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványt egyszerre.

Mint kiderült, Jakab Péter nem akarta napirendre venni a kérdést a párt elnökségének hétfői ülésén, sőt, eleinte a nyilvánosság elé kerülő nyílt levélnek vélte a belső használatra szánt állásfoglalást. Végül Potocskáné Kőrösi Anita elnökségi tag támogatásával a testület elé került a dokumentum. 

A lázadás miatt Béres magyarázkodásra kényszerült, azonban az elnökség nem távolította el pozíciójából, azaz az Ifjúsági Tagozat legfőbb követelése nem teljesült. A Demokrata szerint a feszültség ezzel megmaradt a szervezeten belül, és további politikai csatározások várhatóak. 

A Jobbikot Vona Gábor, a párt korábbi elnöke is durván bírálta a szégyellnivaló poszt miatt, azt írta: 

„Most tényleg a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett? Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t.”

Kapcsolódó írásaink

A Jobbik árulása

ĀJakab Péter hazudott sajtótájékoztatóján, amikor 2018-ban azt mondta, pártjuk nem fog összeállni a baloldallal – közölte az egykori párttag

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom