Belföld

Az a cég nyerte ötmilliárddal drágábban a Lánchíd-tendert, amelyik partizni hívta Karácsony helyettesét

Hétfőn jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy eredményesen zárult a Lánchíd felújításának közbeszerzési eljárása. Az A-Híd Zrt.-t, vagyis pontosan ugyanazt a céget hozták ki nyertesnek, amely a korábbi, még Tarlós István idejében kiírt pályázaton is a legkedvezőbb ajánlatot tette. Csakhogy akkor még ötmilliárd forinttal kevesebbért vállalta ugyanazt...

Az a cég nyerte ötmilliárddal drágábban a Lánchíd-tendert, amelyik partizni hívta Karácsony helyettesét
Tüttő Kata (a két férfi között hátul) a főpolgármester-helyettesi kinevezése után alig két héttel az A-híd rendezvényén
Fotó: A-Híd Zrt.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy egy év alatt több, mint 25 százalékkal emelkedjen ugyanazon műszaki tartalomra kifizetendő összeg.

Míg Tarlós István vezetése alatt a Lánchíd felújítása kijött volna bruttó 21,8 milliárdból, addig Karácsonynál az összeg bruttó 26,8 milliárdra nőtt.

Nem mellesleg ez a cég az, amelynek partiján Tüttő Kata is kiemelt vendég volt alig két héttel a főpolgármester-helyettesi kinevezése után, és ez az a cég, amelyért Karácsony személyesen aggódott, mikor a Közbeszerzési Hatóság szabálytalanság miatt visszadobta a tavaly nyári kiírást.

A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint a rendezvény óta Tüttő Kata többször is egyeztethetett az A-híd képviselőivel. Ez nem meglepő, ugyanis Karácsony Gergely nyíltan vállalta, hogy azt szeretnék, a Margit híd felújítására a Demszky-korszakban megbízást kapó konzorcium is indulhasson a közbeszerzésen. Tüttő Kata partizása pedig azt is bizonyítja, hogy a konzorciumot alkotó három vállalat közül az A-híd volt a baloldali városvezetés favoritja.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék kegyeltje lett a befutó

ĀNaponta panaszkodik forráshiányra a főpolgármester, de a hármas metró után a Lánchíd felújítása is több milliárddal drágul, a gyurcsányista klientúra kifizetésére pedig mindig akad forrás