Belföld

Varga Judit: A tisztességes versenyt és a fogyasztók jogait is sérti a techóriások magatartása

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a Twitter és a hasonló techóriások magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik - közölte kedden Varga Judit Facebook-oldalán, miután Rigó Csabával, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztetett a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról.

Varga Judit: A tisztességes versenyt és a fogyasztók jogait is sérti a techóriások magatartása
Varga Judit igazságügyi miniszter Rigó Csabával, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztetett
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter kiemelte: a Gazdasági Versenyhivatallal közösen biztosítaniuk kell az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel elejét kell venni a digitális károkozásnak. Hozzátette: ahogyan a való életben, a virtuális világban is fenn kell tartani az egyenlő versenyfeltételeket, védelmezni kell a fogyasztói jogokat és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást.

Varga Judit végezetül megjegyezte, a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben.

Kapcsolódó írásaink