Belföld

A Gyurcsánnyal való összefogás 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak

A Medián számai is megerősítik: a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék - írja a Nézőpont Intézet.

A Gyurcsánnyal való összefogás 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak
A Medián számai is megerősítik: a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék
Fotó: Facebook

A kutató és elemző szervezet azt írja, hogy a baloldali kutatócégekhez sorolt Medián, akarva-akaratlan, elismerte legfrissebb publikációjában, hogy a 30 év alatti fiatalok körében a baloldali közös lista kb. 240 ezer szavazó elfordulást hozta az ellenzéktől. A Medián ugyanis azt mutatta ki, hogy a 30 év alattiak körében a Fidesz 22 százalékon áll, s „a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte„.

Objektum doboz

Ezek alapján a Jobbik és a Momentum – a Medián szerint – legalább 23-23 százalékon állnak a fiatalok körében, a DK, MSZP és az LMP számára pedig így maximum összesen 10 százalékos támogatottság marad. Mindez a baloldali közös lista pártjainak 56 százalékos támogatottságát jelenti, míg a Medián a baloldal közös listájánál csak 41 százalékos szimpátiát mért.

ezek alapján a Gyurcsánnyal való összefogás – a medián szerint – 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak,s ez 240 ezer fiatalnak feleltethető meg... Ezek szerint „Gyurcsány Feri” inkább taszítja, mint vonza a fiatalokat - írja az intézet.

Kapcsolódó írásaink