Belföld

Hollik: Gyurcsányék újra meg akarják akadályozni a sikeres védekezést

Elképesztő az a felelőtlenség, amit Gyurcsány Ferenc és pártja megenged magának - írta szombati Facebook-bejegyzésében Hollik István.

Hollik: Gyurcsányék újra meg akarják akadályozni a sikeres védekezést
Hollik István: Gyurcsányék veszélyes játékot űznek
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Hollik István szerint elképesztő az a felelőtlenség, amit Gyurcsány Ferenc és pártja megenged magának.

„Mindenki tudja, hogy a járvány megoldása a vakcina. Az is egyre nyilvánvalóbb már egész Európa számára, hogy nem lehet csak a Pfizer vakcinára várni, több irányból kell beszerezni vakcinát. Azt is elmondtuk, hogy csak a magyar szakemberek engedélyével válik egy vakcina használhatóvá, sőt Orbán Viktor tegnapi rádióinterjújában újfent leszögezte: a tömeges oltás megkezdésekor minden állampolgár választhat az engedélyezett vakcinák közül, tehát senkinek sem kötelező az egyik, vagy a másik!” - írta Hollik, aki szerint Gyurcsányék petíciója semmi mást nem szolgál, csak a járvány elleni védekezés lelassítását, mindezt színtiszta hatalomvágyból.

„Úgy látszik, Gyurcsánynak az emberélet sem drága a hatalom megszerzéséért. Szégyen!” - zárta bejegyzését a kommunikációs igazgató.

Objektum doboz

Az ügy kapcsán közleményt adott ki a Fidesz is. A nagyobbik kormánypárt szerint Gyurcsány Ferenc és pártja a magyar emberek életét veszélyezteti, amikor az oltás ellen buzdít.

„A baloldal az első vakcinaszállítmány megérkezésétől fogva az oltások ellen kampányol. Január óta világos Gyurcsány stratégiája, hiszen egy baloldali elemző elárulta: a Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány. Gyurcsány Ferenc a magyar emberek élete árán akarja megszerezni a hatalmat, ezért buzdít az oltások ellen” - mutat rá a kormánypárt.

A Fidesz-KDNP egyetért a kormánnyal abban, hogy a magyar emberek minél gyorsabban juthassanak biztonságos és hatékony vakcinához, legyen az nyugati vagy keleti.

Menczer: A baloldal ne hátráltassa a munkát álhírekkel!
 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra kérte „a baloldalt és a sajtóját”, hogy ha már „segíteni nem tudnak és nem is akarnak, legalább álhírekkel, félrevezetéssel ne hátráltassák a munkát”.

Menczer Tamás a Facebook-oldalán olvasható szombati bejegyzésében kifejtette, meggyőződése szerint a kínai és az orosz vakcina rossz irányba semmiképpen nem befolyásolja az oltási kedvet. Mint fogalmazott, hasznos, ha az oltási kedvhez van oltóanyag is. Az oltási kedvet rossz irányba az befolyásolhatja, ha nincs elegendő vakcina, és jelenleg „a brüsszeli hibák miatt” ez a helyzet - közölte.

Az államtitkár kitért arra is: orvosi kérdés, hogy hatásos-e a kínai és az orosz vakcina, ez nem baloldali cikkek és (állítólagos) szimpátiafelmérések alapján dől el.

A magyar orvosok kint vannak jelenleg is Kínában, és voltak Oroszországban is. Akárhogy döntenek, ő nekik hisz - írta.

Menczer Tamás jelezte, hogy felfogásbeli különbség van a kormány és a „gyurcsányista baloldal” között.

A baloldal azt mondja, hogy „üljünk ölbe tett kézzel, és majd valaki (Brüsszel) segít rajtunk. De már a vak is látja, hogy nem segít. Gyurcsányék szerint mi magyarok gyámságra szoruló, szerencsétlen ostobák vagyunk” - írta bejegyzésében.

A kormány szerint szuverén, önálló döntésre és cselekvésre képes ország vagyunk, és egy világjárvány idején „nem várnunk kell a csodát, hanem tenni a dolgunkat”. Minden élet számít, a kormány ennek megfelelően dolgozik - hangsúlyozta az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink