Belföld

Varga Judit a GVH elnökével egyeztet

Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését.

Az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk. A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti. Az árnyék tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nemcsak a most kiszivárgott Twitter vezérigazgatóról készült hangfelvételből értesülhettünk – írta a Facebookon Varga Judit.

A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van – tette hozzá.

Objektum doboz

Közölte, az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben.

A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell. Ezért összehívtam a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését (és a héten egyeztetek a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről) – fogalmazott Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink

Magyarország nem vár Brüsszelre

ĀElhibázottnak tartja a kormány az Európai Unió vakcinabeszerzését, ezért a kabinet azon dolgozik, hogy több forrásból többféle készítmény álljon leghamarabb a rendelkezésünkre