Belföld

Takaró Mihály: Már regisztráltam, várom, hogy sorra kerüljek

Vakcinainfó

„Fontosnak tartom, hogy a családom, a gyerekeim és mindenki más biztonságban legyen. Már korábban regisztráltam az oltásra, és most türelmesen várom, hogy rám kerüljön a sor”– nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Takaró Mihály, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetés birtokosa.

A József Attila- és Németh László-díjas író, költő, irodalomtörténész számára nem fontos, hogy melyik vakcinát kaphatja meg, amikor lehetősége nyílik az oltásra, mert mindegyikben megbízik, amelyet a magyar hatóságok engedélyeznek. „Történelmi hiba lenne az oltásból politikai kérdést csinálni, mert minél több ember kapja meg a vakcinát, annál gyorsabban elérhető a társadalom átoltottsága.

Szerintem rossz, hogy egyesek keleti és nyugati oltóanyagról beszélnek, hiszen a vakcina nem ismer sem földrajzi határokat, sem politikai táborokat. Minden oltóanyag, amit a gyermekbetegségek ellen kaptam, Oroszországból érkezett, és nem lett tőlük semmi bajom” – tette hozzá Takaró Mihály, aki szerint Magyarország jó úton jár, amikor arra törekszik, hogy minél többféle megbízható oltóanyag kerüljön az országba, mert „a tapasztalat azt mutatja, hogy ha arra várnánk, hogy mindent az Európai Unió intézzen, valószínűleg az utolsó országok között lennénk, ahol az átoltottság megtörténik”.

Kapcsolódó írásaink